BEZ PRIJAVA ZA LAŽNE PROSJAKE: Komunalci po pozivu građana prošle godine imali samo četiri prijave

J.D.

17. 02. 2021. u 14:44

Na ulicama sve je više majki sa bolesnom decom, starijih ljudi i osobe sa hendikepom koji mole za sirotinju, ali i dosta onih kojima pomoć nije zaista potrebna već se samo pretvaraju.

БЕЗ ПРИЈАВА ЗА ЛАЖНЕ ПРОСЈАКЕ: Комуналци по пoзиву грађана прошле године имали само четири пријаве

Prosjaci na ulici / Foto A. Sahanić

O tome svedoči i snimak koji se nedavno pojavio na društvenim mrežama kada su policajci zaustavili prosjaka u invalidskim kolicima, a potom mu tražili da iz njih ustane, što je on i učinio a iz pregrade kolica izvukao nogu.


Iako je lažnih posjaka koji presreću građane na ulicama glumeći teško materijlno stanje i zdravstvene prilike sve više, protiv njih prošle godine nije zabeležena ni jedna prijava. Patrole komunalne milicije su ovim povodom četiri puta izlazile na teren i to po prijavama građana. To su uglavnom bile prijave koje su se odnosile na teritoriju Novog Beograda, Voždovca, Starog grada i Savskog venca.


- Prilikom navedenih postupanja nije zatečeno narušavanje komunalnog reda, te nije bilo osnova za preduzimanje mera iz nadležnosti komunalne milicije - ističu za "Novosti" nadležni iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije. - Niti su u postupcima izrečene kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri