RADOVI NA MOSTU KREĆU NA PROLEĆE: Žitelji Mladenovca mesecima ne mogu da koriste nadvožnjak koji vodi iz centra varoši ka Selters banji

S. B. MILOŠEVIĆ

08. 02. 2021. u 13:41

MLADENOVČANI mesecima ne mogu preko nadvožnjaka koji spaja centar opštine sa Selters banjom.

РАДОВИ НА МОСТУ КРЕЋУ НА ПРОЛЕЋЕ: Житељи Младеновца месецима не могу да  користе надвожњак који води  из центра вароши ка Селтерс бањи

Foto privatna arhiva

Ovaj most preko pruge bio je u lošem stanju godinama, a onda je njegova sanacija počela krajem proleća prošle godine.

Napretka nije bilo, putari su se povukli, a saobraćaj je u novembru preko nadvožnjaka obustavljen iz bezbednosnih razloga. Nadležni kažu, ponovna obnova trebalo bi da počne u aprilu.

Ovaj nadvožnjak najkraći je put iz centra Mladenovca ka naselju Međulužje, selima Prižatovac, Velika Ivanča, Markovac i Koraćica. Zato njihovi žitelji mesecima kruže i po nekoliko kilometara, jer se preko njega ne može.

Foto privatna arhiva

Tokom leta, kada su radovi na sanaciji počeli, prolazilo se naizmenično. Da nema radnika, da obnova sporo ide, Mladenovčani su bili svedoci svakog dana. A onad je most zatvoren.

- Tokom izvođenja radova na sanaciji kolovozne ploče na mostu preko pruge u Mladenovcu, na deonici državnog puta uočena su nepredviđena oštećenja u konstrukciji mosta, koja zahtevaju obimnije radove za koje je neophodno izraditi novi projekat - naveli su u JP "Putevi Srbije".

- Specijalistički pregled putnog objekta je završen i u toku je izrada projektne dokumentacije na osnovu koje će se izvoditi radovi na popravci uočenih nedostataka.

SIGNALIZACIJA

U JP "Putevi Srbije" kažu da je u toku postavljanje privremene saobraćajne signalizacije za regulaciju saobraćaja tokom buduće obnove, za koje je dobijeno rešenje Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Očekivani početak radova je početkom građevinske sezone, aprila ove godine.

Moguć datum početka radova je poznat, ali ne i koliko će obnova trajati. To znači da će Mladenovčani biti godinu dana i duže bez ove veze. Sugrađani obilaze kilometrima, na tom drugom parvcu stvaraju se zastoji. Zbog vremena koje je sada potrebno vozilima javnog prevoza da obilaznim putem stignu s jednog na drigi kraj Mladenovca, autobusi kasne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)