PROLAZ UZAN, ALI S DOZVOLOM: Pešacima smeta zauzeće dela trotoara u Bulevaru oslobođenja kod broja 31

I. Bogićević

18. 01. 2021. u 06:47

SNEG i led otežali su prolaz pešacima u Bulevaru oslobođenja kod broja 31, između Trga Slavija i Hrama Svetog Save, gde se gradi poslovno-stambeni objekat.

ПРОЛАЗ УЗАН, АЛИ С ДОЗВОЛОМ: Пешацима смета заузеће дела тротоара у Булевару ослобођења код броја 31

Građani prinuđeni da se kreću pored gradilišta

Kako je pre oko godinu dana za potrebe izvođenja radova ispred gradilišta privremeno postavljena betonska ploča koji zauzima skoro ceo trotoar, prostor ostavljen za prolaznike je veoma skučen. Ljudi koji tu često prolaze kažu da strahuju od povreda, a ističu i da je veoma nepristupačno za osobe sa invaliditetom ili one sa malom decom u kolicima.

Reporteri "Novosti" su obišli spornu lokaciju, zatekli situaciju da jedan, najviše dva prolaznika, mogu istovremeno da prođu kroz predviđen prolaz, ali i to da je gradilište obezbeđeno u skladu sa svim pravilima.

Stupili smo u kontakt sa izvođačima radova, koji su nam objasnili da je sve po propisima obeleženo i postavljeno, jer im je bezbednost građana na prvom mestu. Mole ih za samo malo strpljenja, jer će sve biti vraćeno u prvobitno stanje.

- Zauzeće prostora uredno plaćamo. Čak ne koristimo ni ceo iznajmljeni deo, kako bismo obezbedili pešacima što bolji prolaz u ovakvim okolnostima. Razumemo nezadovoljstvo sugrađana, ali nam je taj "temelj" neophodan za obavljanje radova. Do 19. decembra je tu bio kran, a uskoro bi trebalo na njemu da postavimo silose za malterisanje zgrade - priča Dušan Rackov, odgovoran za stručni nadzor.

Takođe, Marko Stojčić, glavni urbanista Beograda, istakao je da inspekcija nije pronašla nikakve propuste u radu na gradilištu na Vračaru.

DO SEPTEMBRA

NAŠ sagovornik Dušan Rackov dodaje da dozvolu za zakup trotoara imaju do septembra, a čim radovi budu privedeni kraju, beton će biti uklonjen i trotoar sređen. A plan je, prema njegovim rečima, da u saradnji sa JKP "Zelenilo Beograd" na tom prostoru zasade i platane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati