NAJBOLJIMA 20 NAGRADA GRADA: Raspisan konkurs za dodelu priznanja

G. N.

20. 12. 2020. u 17:06

GRAD Beograd objavio je juče obaveštenje o uslovima za dodeljivanje nagrada Grada Beograda za 2020. godinu.

НАЈБОЉИМА 20 НАГРАДА ГРАДА: Расписан конкурс за доделу признања

Foto N. Fifić

Rok za podnošenje predloga je 20. februar 2021. Pre nego što odgovarajuća komisija donese odluku o dodeli, lista predloženih kandidata koji ispunjavaju uslove biće objavljena najkasnije do 15. marta u dnevnim listovima.

Nagrada "Despot Stefan Lazarević" dodeljuje se za najvrednija dostignuća u različitim oblastima, među kojima je i kategorija "herojsko delo". Ovo priznanje može dobiti pojedinac ili grupa za zajedničko učešće u nečemu što je postalo dostupno javnosti u periodu od 1. januara do 31. decembra ove godine.

U jednoj godini dodeljuje se najviše 20 nagrada, a pravo da predlažu kandidate za nagradu imaju pravna i fizička lica.

Priznanje za stvaralaštvo mladih biće dodeljeno za dostignuće u naučnom i umetničkom radu učenika i studenata. Ukupno će biti uručene dve nagrade.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIREDBA ZA 63.ROĐENDAN: Svečanost povodom jubileja obrenovačke predškolske ustanove