SAVSKI VENAC SLIKA SRBIJE: Predsednik opštine Miloš Vidović o glavnim projektima u centralnoj gradskoj zoni

A. VOJINOVIĆ

15. 12. 2020. u 12:23

UREĐENjE Savskog trga i nastavak radova na železničkoj stanici "Beograd - centar", kao i buduća izgradnja savremene pijace na Senjaku, glavni su projekti čiju realizaciju očekuje čelnik opštine Savski venac Miloš Vidović.

САВСКИ ВЕНАЦ СЛИКА СРБИЈЕ: Председник општине Милош Видовић о главним пројектима у централној градској зони

Miloš Vidović

Osim toga, građani će moći da računaju i na rekonstrukciju centralnih prestoničkih ulica - Karađorđeve, Sarajevske i Kneza Miloša - koje će biti presvučene u novo ruho. Na teritoriji centrale gradske opštine nicaće i dalje nova dečja igrališta, javne površine, a Topčiderski park će ubuduće krasiti letnja pozornica.

Do sada ste imali iskustvo kao član Veća. Na koji način vidite svoju novu, čelnu poziciju i koje glavne ciljeve ste sebi postavili u aktuelnom mandatu?

- Iako sam svestan da ova godina uz izuzetno tešku epidemiološku situaciju predstavlja izazovni period koji obeležava početak mog mandata, istakao bih da je sve planirano i realizovano, jer mi ne obećavamo - mi radimo. Naš prioritet i dalje će biti da nastavimo sa svime što potvrđuje poziciju centralne i najrazvijenije beogradske opštine, sa fokusom na zadovoljstvo naših sugrađana. Opštinu ćemo oblikovati tako da svi građani imaju uređenu infrastrukturu, modernu pijacu, sportska igrališta, ulice, trgove, parkove i zelene površine.

Osim rekonstrukcije Savskog trga, koji veliki projekti su u planu za naredni period na teritoriji Savskog venca?

U toku su projekti koji su od značaja ne samo za Beograd nego i za Srbiju - uređenje Savskog trga i "Beograda na vodi", "Skajlajn Beograd", kao i nastavak izgradnje železničke stanice Prokop. Moja vizija Savskog venca u naredne četiri godine je i izgradnja savremene pijace na Senjaku i letnje pozornice u Topčiderskom parku. U planu je i dodatna obnova ulica Karađorđeve, Sarajevske i Kneza Miloša sa još lepšim trotoarima, drvoredima i parking mestima.

Miloš Vidović

Nastavićemo da se zalažemo za poboljšanje saobraćajne infrastrukture i obezbeđivanje dovoljnog broja reciklažnih i podzemnih kontejnera. Gradićemo i dalje nova dečja igrališta, terene za sport i rekreaciju, rekonstruisaćemo postojeća i opremaćemo ih dodatnim mobilijarom. Uređivaćemo zelene i urbane džepove, asfaltiraćemo i obnavljati parkinge i prilazne puteve između zgrada. Pomagaćemo stambenim zajednicama da urede ulaze i da obnavljaju stare fasade.

Koje predloge ste dobijali od građana za poboljšanje uslova života na Savskom vencu i koji od njih se realizuju?

Očekujem da neposredna komunikacija sa sugrađanima, sa kojom ću nastaviti i u narednom periodu, daje još veće rezultate. Izuzetno sam ponosan na komunikaciju koju sam do sada ostvario sa građanima. Primam ih jednom nedeljno, a ostalim danima, stanovnicima su na raspolaganju ljudi iz mog tima. Oni nam svakodnevno dolaze s različitim predlozima, sugestijama, ali i konstruktivnim kritikama. Upravo zahvaljujući njihovim inicijativama, na Savskom vencu je dosta toga urađeno.

Značajan projekat koji je pokrenut na inicijativu građana je "Eko-patrola", a u cilju boljeg održavanja javnih površina na Savskom vencu, čime se niko nije bavio prethodne dve decenije. Od početka rada, avgusta 2017, "Eko-patrola" je uredila više od 300 površina. Očekuje nas nastavak organizovanja manifestacija u "DKC Majdan", "Kući kralja Petra" i pod okriljem Turističke organizacije Savskog venca. Posebnu pažnju posvetićemo našim najmlađima ulaganjem u radove na sređivanju osnovnih škola, besplatnim edukativnim, sportskim, kulturno-zabavnim programima i najstarijima kroz organizovanje besplatnih izleta.

RADOVI TOKOM 2021. GODINE

REALIZOVAĆEMO projekte sufinansiranja radova na zgradama i u periodu koji je pred nama, a novi konkurs za prijavu je planiran za prvi kvartal 2021. godine. Uređenje fasada i ulaza stambenih zgrada se organizuje u skladu sa inicijativama naših sugrađana - kaže Vidović i dodaje da su u prethodnom periodu obnovljeni ulazi u više od 30 stambenih zgrada i veliki broj fasada u saradnji sa Gradom Beogradom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024