U BEOGRADU ZBOG KOŠAVE: Tokom vikenda grejanje 24 sata

Tanjug

05. 12. 2020. u 00:11

У БЕОГРАДУ ЗБОГ КОШАВЕ: Током викенда грејање 24 сата

Foto: D.Novković

PREDSEDNIK Skupštine gada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da se odlukom Gradskog štaba večeras i tokom vikenda neće prekidati daljinsko grejanje.

- Stanovi će od večeras i tokom vikenda biti grejani 24 sata, s obzirom da u Beogradu duva jak vetar, a da će građani zbog novih mera više vremena provoditi u svojim domovima - rekao je Nikodijević za TV Prva, a saopštila Gradska uprava.

Stupile su na snagu, dodatne, strože mere u borbi protiv virusa korona, pa do ponedeljka u pet sati ujutru neće raditi ugostiteljski objekti: kafići, restorani i trgovinske radnje. Tokom vikenda će biti otvorene prehrambene prodavnice, pekare, pijace, trafike, benzinske pumpe i apoteke.

Pozorišta i bioskopi mogu da rade do 17 sati i tokom vikenda, ali da se predstave i projekcije završe do tog vremena, podsetio je Nikodijević.

Nikodijević je dodao da Grad Beograd sa sanitarnom inspekcijom Ministarstva zdravlja sprovodi stroge mere kontrole u prestonici. One se, kaže, pre svih odnose na ugostiteljske objekte i javni prevoz, odnosno na poštovanje radnog vremena i sprovođenje epidemioloških mera koje je propisao Krizni štab.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)