VLADIKA AMFILOHIJE I PATRIJARH PAVLE KRASE ZID U MIRIJEVU: Mural sa likovima dvojice velikana osvanuo u ovom beogradskom naselju (FOTO)

S.V.

15. 11. 2020. u 18:25

NA ZIDU u Ulici Mirijevski venac, prekoputa pošte u Mirijevu, osvanuo je mural sa likovima nedavno preminukog mitropolita crnogorsko - primorskog Amfilohija i patrijarha Pavla, koji nas je napustio pre 11 godina.

ВЛАДИКА АМФИЛОХИЈЕ И ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ КРАСЕ ЗИД У МИРИЈЕВУ: Мурал са ликовима двојице великана освануо у овом београдском насељу (ФОТО)

Foto: S:V:

Mladi umetnik Matija Popović u subotu je počeo sa ulepšavanjem zida, a ukoliko vremenske prilike budu povoljne, oslikavanje zida trebalo bi da bude gotovo do sutra. 

Ovo je, kaže Popović, simboličan gest zahvalnosti za sve što su dvojica upokojenih velikana uradili za ceo srpski narod.

- Ovo radimo da bismo se odužili za ono što su vlafika Amfilohije i patrijarh Pavle učinili za Srbe - priča Popović.

- Pre 11 godina, 15. novembra je preminuo patrijarh, pa sam zato ovog vikenda počeo sa radom. Ujedno, želim da ulepšam ovaj zid, koji se nalazi u najprometnijoj mirijevskoj ulici, pa će mural videti svi koji se upute u ovaj deo Zvezdare. Između likova vladike i patrijarha, koji se rade crnom i belom bojom, biće ispisana čuvena Njegoševa rečenica : "Blago onom ko dovijeka živi, imao se rašta i roditi."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!