POSTAVLJEN SPOMENIK STEFANU NEMANJI: Veličanstvena statua se vidi u punoj visini, veliki Nemanjić postaje zaštitnik Beograda (FOTO)

Novosti online

12. 11. 2020. u 18:09

POSTAVLjANjE spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu privodi se kraju i već se sada statua može videti u svojoj punoj visini.

ПОСТАВЉЕН СПОМЕНИК СТЕФАНУ НЕМАЊИ: Величанствена статуа се види у пуној висини, велики Немањић постаје заштитник Београда (ФОТО)

Foto: Facebook/Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je fotografije spomenika, koji je delo čuvenog ruskog vajara Aleksandra Rukavišnjikova.

Vesić je uz fotografije napisao da osim visoke umetničke vrednosti, ovaj spomenik ima i ogroman istorijski i kulturni značaj za srpski narod.

- Stefan Nemanja je utemeljivač srpske države i kasnije srpskog carstva. Želimo celom svetu da pokažemo da kontinuitet srpske državnosti traje i opstaje više od 800 godina. To je istorijska činjenica kojom treba da se ponosimo kao narod. Stefan Nemanja, kao što je nekada bio zaštitnik Srbije i loze Nemanjića, postaće zaštitnik našeg Beograda - naveo je zamenik gradonačelnika Beograda na Fejsbuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024