PRELIVA SMEĆE IZ KONTEJNERA: Građani upućuju žalbe "Beokom" servisu kao i komunalnom preduzeću "Čistoća"

A. Z. Klisurić

12. 11. 2020. u 07:52

POSLEDNjIH meseci "Beokom" servis "zatrpan" je prijavama građana o prepunjenim kontejnerima i kantama, a osim ovog servis i JKP "Gradska čistoća" dobijaju žalbe građana kao i zahteve za postavljanje dodatnih sudova za odlaganje otpada.

ПРЕЛИВА СМЕЋЕ ИЗ КОНТЕЈНЕРА: Грађани упућују жалбе Беоком сервису као и комуналном предузећу Чистоћа

Razbacano đubre česta je slika / Foto Tviter

Kako su nam rekli u ovom javnom komunalnom preduzeću, njihove ekipe u pojedinim delovima grada, prazne kontejnere i po sedam ili osam puta dnevno.

Veliki broj građana žali se kante ne prazne i po nekoliko dana, dok đubre "preliva" na sve strane.

- Nije retkost da kontejneri budu prepuni, primetila sam da otpad iz kafića i ugostiteljskih objekata takođe odlažu u kontejnere, pa često i to ubrza proces punjenja - ispričala nam je Jovana Ž. iz Borče. - Prekoputa autobuske stanice postoji jedan lokal brze hrane i ugostiteljski objekat, više puta sam gledala kako đubre odlažu u kantama na stanici.

Kako su nam potvrdili iz Javnog komunalnog preduzeća "Gradska čistoća", ovo i jeste jedan od glavnih razloga prepunih kanti, i veliki broj žalbi nastaje baš iz razloga što pravna lica ne odlažu otpad na adekvatan način.

- Dinamika pražnjenja kanti i kontejnera usklađena je sa potrebama različitih delova grada. Pravni subjekti dužni su da đubre odlažu u svoje sudove, ali dosta njih se oglušuje o ovo pravilo.

Kako su nam rekli, dobijaju i zahteve za postavljanje dodatnih kontejnera, a u tom slučaju ekipe izlaze na teren kako bi pronašle rešenje.

- Na našu inicijativu prosleđujemo zahtev Sekretarijatu za saobraćaj za postavljanje dodatnih sudova, a nakon što dobijemo njihovo odobrenje, to i uradimo - rekli su u JKP "Gradska čistoća".

PRAVILA

PROPISI nalažu i da se na 800 kvadratnih metara zgrade postavi jedan kontejner. Međutim, često se dešava da investitori, prilikom gradnje novih stambenih objekata, ne ostave prostor predviđen za kontejnere, pa novouseljeni stanari otpad uglavnom odlažu u već postojeće sudove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade