STANOVI HLADNI, U MRAKU DANIMA: Protest stanara zbog isključenja struje u zgradama na Ugrinovačkom putu 32. deo

A. V. VOJINOVIĆ

26. 10. 2020. u 22:53

STANARI ulice Ugrinovački put 32. deo u Zemunu protestovali su večeras ispred svojih zgrada jer su od srede prošle nedelje ostali bez električene energije! Prema njihovim rečima, radnici EPS isključili su struju, odneli brojila i četiri zgrade u ovom delu Altine ostavili u mrklom mraku. U sred jeseni i hladnih jutra i večeri porodice sa malom decom i stariji sugrađani koji stanuju ovde suočavaju se sa hladnim stanovima i nemaju toplu vodu.

СТАНОВИ ХЛАДНИ, У МРАКУ ДАНИМА: Протест станара због искључења струје у зградама на Угриновачком путу 32. део

Žitelji zemunskog naselja / Foto P. Milošević

Reporteri "Novosti" bili su na ulici sa uznemirenim stanarima koji su ispričali da račune za struju nisu dobili dve godine, a da i pored upornih odlazaka u Elektrodistribuciju i apela upućenih investitoru zgrada nisu uspeli da nađu rešenje za problem.

- Odlazili smo nekoliko puta u EPS i žalili se kako nam ne stižu računi za struju - započinje priču za naš list Milan T. iz zgrade broj 44. - Dobijali smo odgovore da su oni upućeni u naš problem i da ćemo račune primiti retroaktivno. Takođe, rekli su nam da ne mogu oni da nam izdaju ED broj već da to mora investitor. Kasnije smo preko angažovanih advokata saznali da ED broj nije nikada ni postojao. A u prošlu sredu su došli i isključili struju i odneli satove koji su imali ucrtan žig EPS.

Stanari se najviše brinu kako da prebrode ovaj period. Mnogi imaju malu decu, ima i najstarijih stanara. Oni koji mogu snalaze se za grejanje, a oni koji ne mogu, nažalost, prinuđeni su da sede u hladnim sobama.

S druge strane, kako kažu stanari, oni su stanove kupili iako nisu bili legalizovani, ali sada imaju ugovore da su vlasnici, koji su overeni kod notara. Takođe, u dokumentima koja poseduju jasno se navodi da je investitor bio u obavezi da o svom trošku izvede sve preostale građevinske i zanatske radove među kojima je i postavljanje elektroinstalacija.

INVESTITOR

KAKO su nam objasnili stanari, investitor je išao sa njima istog dana kada su ostali bez napajanja električnom energijom u EPS. On im je tada ispričao da je on sve uredno legalizovao, kao i da mu je nejasno zašto je struja isečena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju