VENCI U ZNAK SEĆANJA na dečaka koga su ubili skinhedsi

Tanjug

18. 10. 2020. u 20:43

POVODOM 23 godine od ubistva dečaka Dušana Jovanovića (13) koga su samo zato što je romske pripadnosti na smrt pretukli skinhedsi, funkcioneri opštine Zvezdara položili su venac na spomen ploču u Beogradskoj 33.

ВЕНЦИ У ЗНАК СЕЋАЊА на дечака кога су убили скинхедси

Foto: GO Zvezdara

Današnjem događaju prisustvovala je porodica Dušana Jovanovića, delegacija Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, na čelu sa predsednikom Saveta Daliborom Nakićem, predstavnici Unije Roma Srbije, kao i brojni aktivisti romskih nevladinih organizacija.

U ime opštine, vence su položili Gordana Mišev, Miroslav Marinović, Miroslav Lazić i Dušan Ignjatović, kao i savetnik za pitanja nacionalnih manjina Siniša Marinković.

Tom prilikom, Ignjatović je rekao da se tragična smrt Dušana Jovanovića ne sme zaboraviti i da se sve etničke, nacionalne i verske razlike moraju prihvatiti i poštovati.

Opština Zvezdara, kako se dodaje u saopštenju, više godina u Orlovskom naselju u Mirijevu organizuje memorijalni turnir u malom fudbalu pod imenom Dušana Jovanovića upravo iz tog razloga - "Da se ne zaboravi!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024