VENCI U ZNAK SEĆANjA na dečaka koga su ubili skinhedsi

Tanjug

18. 10. 2020. u 20:43

ВЕНЦИ У ЗНАК СЕЋАЊА на дечака кога су убили скинхедси

Foto: GO Zvezdara

POVODOM 23 godine od ubistva dečaka Dušana Jovanovića (13) koga su samo zato što je romske pripadnosti na smrt pretukli skinhedsi, funkcioneri opštine Zvezdara položili su venac na spomen ploču u Beogradskoj 33.

Današnjem događaju prisustvovala je porodica Dušana Jovanovića, delegacija Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, na čelu sa predsednikom Saveta Daliborom Nakićem, predstavnici Unije Roma Srbije, kao i brojni aktivisti romskih nevladinih organizacija.

U ime opštine, vence su položili Gordana Mišev, Miroslav Marinović, Miroslav Lazić i Dušan Ignjatović, kao i savetnik za pitanja nacionalnih manjina Siniša Marinković.

Tom prilikom, Ignjatović je rekao da se tragična smrt Dušana Jovanovića ne sme zaboraviti i da se sve etničke, nacionalne i verske razlike moraju prihvatiti i poštovati.

Opština Zvezdara, kako se dodaje u saopštenju, više godina u Orlovskom naselju u Mirijevu organizuje memorijalni turnir u malom fudbalu pod imenom Dušana Jovanovića upravo iz tog razloga - "Da se ne zaboravi!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)