PROMOCIJA LEPOTE I UKUSA: Na platou Kamenog grada na Adi Ciganliji obeležen Svetski dan turizma

J. GOČANIN

27. 09. 2020. u 22:50

DOGAĐAJEM "Turizam i ruralni razvoj" obeležen je ovogodišnji Svetski dan turizma na platou Kamenog grada na Adi Ciganliji.

ПРОМОЦИЈА ЛЕПОТЕ И УКУСА: На платоу Каменог града на Ади Циганлији обележен Светски дан туризма

Razboj na Adi ciganliji

Na nekoliko štandova, kroz razne aktivnosti i radionice, posetiocima su se predstavili učesnici iz Zapadne Srbije i Vojvodine, ali i iz prestonice. Svoje ponude izložilo je i JKP "Gradske pijace", kao i udruženje "Naše ruke".

Na prostoru Kamenog grada bila je postavljena i velika kamion bina, na kojoj su se emitovali promotivni filmovi destinacija i muzički program.

Turistička organizacija Beograda predstavila je aktuelnu ponudu, popularne turističke atrakcije i izlete van urbanog gradskog jezgra. Osim toga, posetioci su na ovom štandu mogli da razgledaju kopije gravira iz 16. veka iz kolekcije Muzeja grada, ali i da se posluže kafom.

- Promovišemo i Avalu, te se posetioci mogu fotografisati u porodičnom foto-ramu i na taj način napraviti uspomenu iz čuvenog "Avantura parka" - reklu su u TOB.

JP "Ada Ciganlija" napravilo je VR 360 video, koji na efektan način prikazuje bogatu ponudu beogradskog mora.

- Videom su obuhvaćeni sportski tereni, skijanje na vodi, "Avantura park", trim-staze, odnosno sve što Ada svojim posetiocima nudi - govore u JP "Ada Ciganlija". - U određenom periodu ove sezone bio je zabeležen pad broja posetilaca, ali bilo je i vikenda kada je Savsko jezero posetilo 100.000 ljudi.

Razboj na Adi ciganliji

Učesnici iz Zapadne Srbije i Vojvodine predstavili su svoje celokupne ponude kao i domaće proizvode poput rakija od raznog voća, meda, kolača, ali i raznih ručnih radova.

"NAŠE RUKE"

POSETIOCIMA je svoje ručno izrađene proizvode predstavilo i udruženje za stare i umetničke zanate "Naše ruke". Članovi su simbolično, u narodnim nošnjama, pokazivali kako izrađuju opanke, tkaju ćilime, pletu korpe, crtaju na staklu, izrađuju nakit i još mnogo toga.

Foto Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RODITELJI OSMAKA IZ ŽELEZNIKA U ŠOKU: Saznali pred put da im deca idu na ekskurziju - destinacija Tara