POGLEDAJTE KAKO ĆE IZGLEDATI SPOMENIK RAŠI POPOVU: Finiš radova na prostoru u 27. marta, u blizini mesta gde je živeo čuveni književnik

S. B. MILOŠEVIĆ

17. 09. 2020. u 10:22

RADOVI na platou koji će nositi ime čuvenog književnika Raše Popova su u završnici. Prostor iza zgrade Gradske uprave zauzeli su radnici JKP "Zelenilo Beograd" koji završavaju zidanje zidića i montiranje mobilijara. Glavni urbanista Marko Stojčić, pri obilasku radova, kazao je da će sve biti završeno za dve-tri nedelje.

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ СПОМЕНИК РАШИ ПОПОВУ: Финиш радова на простору у 27. марта, у близини места где је живео чувени књижевник

Foto: Beoinfo

Gradski arhitekta navodi da će ovaj prostor savremenog dizajna, sa većim travnatim površinama, stablima, klupama i drugim urbanim mobilijarom postati omiljeno mesto za predah kako stanara okolnih zgrada tako i svih koji posećuju ovaj deo grada.

STEFAN NEMANjA

NAPREDUJE i uređenje Savskog trga, a za oko dva meseca biće kompletirana i skulptura Stefana Nemanje. Gradski urbanista je podsetio da cela infrastruktura menjana u da će iza stanične zgrade biti metro stanice za prvu i drugu liniju i da tada neće biti ponovnog raskopavanja. I zgrada Pošte će, prema njegovim rečima, biti rekonstruisana, a definitivna je odluka da će objekat biti vraćen u prvobitno stanje.

- Plato će dobiti naziv po Raši Popovu, koji je i stanovao u neposrednoj blizini, a u okviru parka će se nalaziti i skulptura Raše Popova koju je izradio vajar Boris Deheljan. Skulptura ovog književnika čeka da bude postavljena. Ceo betonski zastor biće obojen u piksele koji treba da formiraju sliku. Biće postavljene i pametne klupe, kao i nova savremena rasveta - navodi Stojčić.

Govoreći o radovima u Dušanovoj ulici, Stojčić je istakao da je na tom gradilištu bilo nekoliko propusta u projektu, kao i mnogo neusaglašenosti podzemnih instalacija sa katastrom podzemnih instalacija, zvaničnim dokumentom na osnovu koga je izrađen projekat.

Foto: Novosti

- Kako se otkopavala koja faza, tako su se pojavljivali novi problemi koji su uzrokovali neke druge stvari. Imamo još oko dva meseca da to privedemo kraju. Prvi autobus tuda neće moći da prođe pre prve polovine novembra, a nakon nekoliko dana konačno će proći i tramvaj celom trasom, kao i nekada, sa novim šinama i novom infrastrukturom - istakao je Stojčić.

Glavni arhitekta je istakao da je Savski kej skoro potpuno završen i da su ostale još neke sitnice. Takođe je najavio i da će u narednih nedelju do dve sve biti kompletirano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista