S HODALICOM TEŠKO STIŽU DO PRIZEMLJA: U zgradi u Palmira Toljatija broj 66 neispravan lift već mesec dana

G. NOVAKOVIĆ

15. 09. 2020. u 13:40

STANARI zgrade u Palmira Toljatija na broju 66 u Novom Beogradu već mesec dana imaju problem sa neispravnim liftom jer vozi samo od vrha do prvog sprata.

С ХОДАЛИЦОМ ТЕШКО СТИЖУ ДО ПРИЗЕМЉА: У згради у Палмира Тољатија број 66 неисправан лифт већ месец дана

Foto: Novosti

Nekoliko stanara ove višespratnice ne može da izađe iz svojih domova zbog neispravnog lifta. Tačnije, zbog kabine koja je vozi samo od vrha zgrade do prvog sprata. Budući da upravo na toj etaži čak u tri stana žive teško pokretni Beograđani, dva nivoa stepenika za njih su nepremostiva prepreka.

Kako nam se požalila Nevenka D. (85), neprijatnost ju je dočekala po povratku iz banje, u koju je otišla posle operacije kuka. Otkad se vratila, ne uspeva da izađe napolje, jer sa hodalicom ne može da se spusti. Njen godinu dana stariji suprug, sa dve štake, jedva i do lifta može da dođe. Ali i tada je džabe trud.

Foto: Novosti

- Već mesec dana lift se spušta samo do našeg sprata, i ni makac - objašnjava nam Nevenka. - Samo na našem spratu, u tri stana ima starih, neki koriste štake, neki i invalidska kolica. Mi smo jednostavno zarobljeni, jer je pokvareno dugme koje vodi do prizemlja.

Osim starih komšija, i na višim spratovima, od njih sedam, stanuju porodice sa bebom. Majkama je jednako teško da se sa dečjim kolicima popnu do etaže odakle mogu da uhvate lift. Kako nam je rekla sagovornica, žalili su se firmi koja upravlja njihovom zgradom, međutim, čudi ih što još nema reakcije.

- Uredno plaćamo svakog meseca, ali usluga je loša. Niko nas ne obaveštava u šta se novac ulaže, a sad je situacija hitna - kaže Nevenka.

Foto: Novosti

Prema navodima firme "Moj upravnik d.o.o", oni su upoznati sa problemom. Prema njihovim rečima, upućeno je nekoliko zahteva "Gradskom stambenom", ali oni ne mogu da kažu koji je rok u kom će problem biti rešen, jer ga ni nadležni u gradskom preduzeću nisu dali.

PRVA POMOĆ IZ "STAMBENOG"

IZ "Gradskog stambenog" smo nezvanično saznali da je prijava problema na njihovu adresu stigla početkom septembra. Izlaskom na teren, majstori su zaključili da je potrebno zameniti celu registar-kutiju, umesto jednog tastera koji gubi kontakt.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili