PRAKSA U VIŠE OD 300 KOMPANIJA: Studenti Univerziteta u Beogradu imaće priliku za sticanje poslovnih iskustava

B. B.

09. 09. 2020. u 13:46

STUDENTI Univerziteta u Beogradu imaće priliku da obavljaju stručnu praksu u više od 300 domaćih i stranih kompanija, lokalnih samouprava, organizacija civilnog društava..

ПРАКСА У ВИШЕ ОД 300 КОМПАНИЈА: Студенти Универзитета у Београду имаће прилику за стицање пословних искустава

Foto: N. Fifić

To je rezultat sporazuma o saradnji, potpisanog između Univerziteta u Beogradu i Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Sporazum, između ostalog, predviđa i uspostavljanje berze stručnih praksi koja će omogućiti studentima osnovnih i poslediplomskih studija da steknu poslovna iskustva u realnom radnom okruženju kompanije i javnih ustanova, koje NALED okuplja u članstvu, što će im dati veću šansu da se zaposle u struci.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović kaže da je inicijativa za potpisivanje sporazuma došla od mladih članova akademske zajednice kao i da pojedini fakulteti već sarađuju sa NALED-om, te da je ovo bila prilika da se ta saradnja proširi na ceo univerzitet. U proteklih deset godina, kroz različite programe stručne prakse i studentska takmičenja u organizaciji NALED-a, prošlo je skoro 200 studenata, a više od četvrtine zaposlenih u ovom udruženju počelo upravo na taj način.

- Uloga akademske zajednice u ostvarivanju reformskih inicijativa je veoma važna - rekao je Željko Tomić, predsednik NALED-ovog Saveza za eUpravu i direktor kompanije OSA. - Sporazum predstavlja prirodni nastavak uspešne saradnje koju smo pre tri godine započeli sa Fakultetom političkih nauka, a zatim sa Fakultetom organizacionih nauka, Elektrotehničkim fakultetom i Fakultetom za ekonomiju, finansije i administraciju. Kasnije su nam se pridružile i naučne istrazivačke ustanove širom Srbije među kojima su fakulteti u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Istraživačka stanica Petnica.

Potpisivanjem sporazuma Univerzitet u Beogradu je, pored osam fakulteta i tri naučne institucije, postao 12. počasni član NALED-a iz akademske zajednice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!