SOPOT I BARAJEVO DOBILI PREDSEDNIKE OPŠTINA: Glas dosadašnjim rukovodiocima, Žika "Tito" dobio i deseti mandat

A. V. V.

03. 09. 2020. u 09:50

ŽIVORAD Milosavljević, dugogodišnji predsednik GO Sopot, ponovo je izabran za prvog čoveka ove opštine.

СОПОТ И БАРАЈЕВО ДОБИЛИ ПРЕДСЕДНИКЕ ОПШТИНА: Глас досадашњим руководиоцима, Жика Тито добио и десети мандат

Foto: V. N.

 Čuveni Žika se više od tri decenije nalazi na čelu Sopota, a na sednici skupštine mu je potvrđen jubilarni, deseti mandat. Slobodanu Bati Adamoviću odbronici su juče drugi put ukazali poverenje i jednoglasno ga odabrali za predsednika opštine Barajevo.

Na sednici Skupštine opštine Sopot za zamenika predsednika izabran je Vladan Lukić, kao i novi članovi veća: Dragana Čolić, Milivoje Vilotijević, Radoljub Jovanović, Zorka Denić i Žarko Marković. Živorad Milosavljević Žika je jedini predsednik opštine u Republici Srbiji sa dugogodišnjim neprekidnim mandatom, a prvi put je "fotelju" zauzeo u novembru 1989. godine.

Žika je u javnosti poznat i kao Tito iz Sopota zbog svoje dugogodišnje vladavine opštinom pod Kosmajem, ali i velike slike Josipa Broza Tita koju ponosno drži u svom kabinetu.

KANDIDAT GRUPE GRAĐANA

MILOSAVLjEVIĆ je 1989. godine prvi put biran za predsednika Gradske opštine Sopot kao član Saveza komunista, nakon toga kao član SPS na višestranačkim izborima od 1990. godine. Sedmi put, 2004. godine, izabran je za predsednika Opštine kao kandidat grupe građana.

Slobodan Bata Adamović je kormilo Gradske opštine Barajevo prvi put preuzeo u junu 2016. i od tada je na čelu ove lokalne samouprave. Na jučerašnjoj sednici ponovo je izabran za prvog čoveka Barajeva, a odbornici su jednoglasno odlučili da Adamović nastavi da vodi opštinu.

Mesto zamenika predsednika opštine Barajevo zadržao je Slavko Gajić, a u sastav opštinskog veća ušli su: Aleksandar Delić, Ivan Vasiljević, Dragan Radojičić, Radiša Đorđević, Jelena Janković, Milan Dimitrijević, Uroš Nikolić, Uroš Paunović, Nenad Savić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a