GRAĐEVINSKI INSPEKTORI RADE PUNOM PAROM: Zatvoreno 160 gradilišta, srušeno 22.000 bespravnih kvadrata

Š. M.

17. 08. 2020. u 14:30

ГРАЂЕВИНСКИ ИНСПЕКТОРИ РАДЕ ПУНОМ ПАРОМ: Затворено 160 градилишта, срушено 22.000 бесправних квадрата

Foot: V. N.

GRAĐEVINSKI inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove doneli su u prethodnom periodu 300 rešenja sa nalozima različitih mera.

Podneto je oko 130 krivičnih i drugih kaznenih prijava i zatvoreno više od 160 gradilišta.

- Kazne za bespravnu gradnju su višestruke, a pre svega tu je uklanjanje objekta o trošku investitora - istakla je Sonja Božović, sekretarka za inspekcijske poslove. - Sekretarijat je u prethodnom periodu uklonio 22 bespravno sagrađena objekta, ukupne površine preko 22.000 kvadratnih metara. Osim toga, bespravna gradnja je krivično delo, kao i nastavak građenja nakon izdate zabrane. Tu su i povreda službenog znaka i pečata, a kazne idu i do tri miliona dinara.

Ona je napomenula da je bespravnni objekat u Lozničkoj 15 počeo da se gradi još 2012. godine, te da je investitor već u nivou podzemnih etaža odstupio od građevinske dozvole. Na tom mestu je ostao ogroman iskop koji se vremenom punio velikom količinom vode i počeo da predstavlja opasnost za građane. Bilo je pokušaja da se ovaj problem reši ispumpavanjem vode, ali pošto to nije uspelo iskop se sada zatrpava zemljom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

PRAVDA

17.08.2020. 17:36

STA JE SA POTPUNO BESPRAVNIM OBJEKTOM NA ZVEZDARI U SUPILOVOJ ULICI. DVA PUTA SU NOVOSTI PISALE I PRILAGALE SLIKE ALI INVESTITOR NE HAJE JER IMA DEBELU VEZU I TAJNO RADI NA ZIDANJU.

Diplinž

17.08.2020. 17:36

Kako to zvuči, dvadesetdvije hiljade kvadrata, ej! Kad ovamo, to je 4-5 manjih zgrada! Pa šta je to za toliku Srbiju? I to inspektori rade punom parom, puf, puf, puf... Koliko bi bilo kvadrata da rade sa pola pare... Pare, pare, pare...

milos

18.08.2020. 11:11

Kada nebi bio korumpirani drzavni gradjevinski sektor ne bi bilo ni nedozvoljene gradnje. Znate li koliko treba papira i papirica i skrivenih prohteva drzavnih sluzbenika da vi za svoj novac sagradite sebi kucerak? Probajte Ovo je udbasko koruptivno neradnicko leglo koje dere onog ko malo ima.

Lova do krova

23.08.2020. 12:42

Javna je tajna da postoje zaštićeni investitori koji nesmetano zidaju nelegalne zgrade na periferiji Beograda a posle ih legalizuju očas posla. Inspekcija ne reaguje na prijave a kad nekako dodju samo se pozdrave sa investitorom i jave centrali da je sve u redu! Neverovatna drskost! A ovaj sekretarijat je leglo korupcije, radi se o najbogarijim službenicima u Beogradu i tu nema nevinih. Pitanje, zašto država i policija uporno tolerišu ovu ekipu iz sekretarijata i ko ih štiti.