POSLE VIŠE OD ČETIRI DECENIJE: Nova škola u Leštanima od jeseni

S. V.

sreda, 12. 08. 2020. u 12:22

ПОСЛЕ ВИШЕ ОД ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ: Нова школа у Лештанима од јесени

Foto: Novosti

POSLE više od 40 godina, đaci u Leštanima u septembru će dobiti novu, moderno opremljenu školu u koju će krenuti oko 80 prvaka. Ovo je juče izjavio gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, koji je obišao završne radove na osmoletki i istakao kako će sve biti spremno za početak nove školske godine.

On je objasnio da Opština Grocka već nekoliko godina zaredom ima veliki broj prvaka, te da će u septembru u sedam škola u ovoj opštini prvi put sesti u klupe skoro 800 mališana.


- Toliko je godina obećavana škola građanima Leštana i prezadovoljan sam onim što sam video - rekao je Gak. - Ostaje samo da se škola opremi nameštajem i da u septembru ovde konačno dočekamo prve đake.


Nova škola ima 5.500 metara kvadratnih sa fiskulturnom salom, najsavremenijim kabinetima, dva sportska terena za košarku i fudbal, što do sada nisu imali. Izgradnju škole, koja je koštala oko 550 miliona dinara, finansirala je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.


Gradnja ove škole odlagana je više puta, a deca su za to vreme pohađala nastavu u Kaluđerici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Leštanac

12.08.2020. 17:37

Gradski sekretar obrazovanja, bivši vaterpolista Gak zadovoljan je , normalno jer niko nije pokrenuo postupak protiv njega za ustupanje dela sredstava za izgradnju škole na pripremi vaterpolo reprezentacije. A dali će djaci ući prvog septembra u ovu zgradu, videćemo? Nema nameštaja kao što je i sam izjavio. A nameštaj će stići ako nabavi pare, ili nekog izdribla.