IZNAJMLJIVANJE KUĆA POSTALO PRAVI HIT: Ćar od korone i 300 evra na dan

M. STANOJKOVIĆ

11. 08. 2020. u 09:30

SPREČENOST građana da zbog trenutne epidemiološke situacije otputuju na more ili na neku drugu destinaciju blizu vode, dalje od Beograda, dobrodošla je vlasnicima nekretnina u okolini Beograda, koji su se od korone ovajdili, za razliku od drugih.

ИЗНАЈМЉИВАЊЕ КУЋА ПОСТАЛО ПРАВИ ХИТ: Ћар од короне и 300 евра на дан

USLOVI U prvom planu su objekti udaljeni oko pola sata vožnje od Beograda

Tako su iskoristili priliku da čak 40 odsto, a neki i 50 odsto podignu visinu zakupa.

 Na ceni su kuće sa bazenom i velikim dvorištem, a renta za jedan dan iznosi u proseku od 100 do čak 300 evra za luksuznije opremljene vikendice. One su, inače, uspešno zamenile i dečje igraonice.


Iskustva agenata za nekretnine govore da su i najzabačenije vikendice, pa i one u koje se nije "baš ulagalo", sada dobile na ceni. Kako je potražnja velika, ukoliko ne uspeju da rezervišu na vreme neku bolje opremljenu, gosti pristaju na bilo kakav prostor, samo da su van grada i kafu ispijaju u dvorištu.


- Sve vikendice u okolini Beograda su razgrabljene - kažu iz "Euroinvest" nekretnina. - Izdaju se i one bliže, ali i one udaljene više od pola sata vožnje od Beograda. Traže se, uglavnom, sa uređenim dvorištom i bazenom. A cene za prosečne na dan idu od 150 do 200 evra. Na primer, za isti objekat prošle godine trebalo je izdvojiti čak 30 do 40 odsto manje. Trenutno, samo za dan zakupa vikendice vlasnik dobija koliko je, na primer, prošle godine cela porodica plaćala najam apartmana deset dana u Grčkoj.


Dvorište jedne takve vikendice na Avali svakog vikenda rezervisano je daleko unapred za proslavu dečjih rođendana, ispunjeno grajom, a prošle godine gotovo da nije bilo gostiju.

 

- Mi radimo samo dnevne varijante. Imamo ogromno dvorište što odgovara za porodična okupljanja i proslave. Pošto sada ne mogu da slave po igraonicama, mnogi dolaze ovde da organizuju rođendane. Nemamo bazen, ali je dvorište prostrano. U proseku je cena najma na dan oko 100 evra - kaže vlasnica jedne nekretnine podno Avale.


Cena zakupa raste ukoliko su dostupni trambulina, tobogani, ljuljaške ili drugi rekviziti za dečju igru. Kada je reč o sadržajima za odrasle goste, uglavnom se traži da kuća ima opremu za roštiljanje, ležljke i drugi mobilijar za odmor.

SPLAVOVI NA REKAMA I JEZERIMA


OSIM kuća sa prostranim dvorištima, potražnja vlada i za splovima pored reka ili jezera.
Međutim, za njih je potrebno izdvojiti nešto manje novca za dnevni zakup, a cenu diktira opremljenost dodatnim sadržajima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju