POSEKLI STABLA ZBOG PARKIRANJA: Na centralnom pančevačkom trgu sklonjeno drveće zbog prostora za ostavljanje službenih kola

S. V.

06. 08. 2020. u 07:46

NA prostoru iza gradske uprave u Pančevu ipak će biti izgrađen parking za službena vozila, iako su čelnici grada na Tamišu odsečno tvrdili da se to neće desiti.

ПОСЕКЛИ СТАБЛА ЗБОГ ПАРКИРАЊА: На централном панчевачком тргу склоњено дрвеће због простора за остављање службених кола

Foto Facebook

Za realizaciju ovog projekta posečeno je pet stabala zdravog drveća, zbog čega su nezadovoljni Pančevci protestovali više dana tokom juna. Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i gradska menadžerka Maja Vitman tada su rekli da se radovi odnose na dogradnju toplovodnih i kanalizacionih instalacija, te da će se ceo trg posle intervencije vratiti u prvobitno stanje.

Međutim, u rešenju pančevačkog Sekretarijata za inspekcijske poslove koje je doneto 10. juna, a u koje su "Novosti" imale uvid, JKP "Zelenilo Pančevo" naloženo je da sprovedu ovu intervenciju.
- Komunalni inspektor Gradske uprave izašao je na teren 10. juna i utvrdio da se na javnoj površini na platou pored Gradske uprave nalaze stabla breze, košćele i tri drveta tise na mestu budućeg parkinga za službena vozila, koji se radi u sklopu rekonstrukcije Njegoševe ulice, za koje je Gradska uprava podnela zahtev za uklanjanje - navodi se u dokumentu. - Nalaže se JKP "Zelenilo" da u roku od 15 dana izvrši uklanjanje stabala.

STVARNO I MOGUĆE

GRADONAČELNIK Pančeva Saša Pavlov juče nije odgovarao na naše pozive. Krajem juna nam je rekao da je "nemoguće da kroz park prođe ulica, te da definitivno neće biti smanjena zelena površina".

Grupa Pančevaca je izašla ispred Gradske uprave, čim je zelena površina bila ograđena, izražavajući svoje nezadovoljstvo. Oko hiljadu ljudi potpisalo je peticiju protiv uvođenja motornih vozila u pešačku zonu, širenja parking prostora i seče stabala. Gradska menadžerka Maja Vitman tada je za lokalnu TV objasnila da su "pojedina stabla uklonjena po rešenju inspekcije jer su ugrožavala bezbednost".

- Nema govora da će se iseći ijedno stablo, neće se graditi parkinzi - rekla je u junu gradska menadžerka. - Radovi se odnose na dogradnju instalacija, odnosno vodovodne i kanalizacione mreže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!