ČUDAN ZVUK BUDI BEOGRAĐANE: U gluvo doba noći zaglušujuća buka odzvanja gradom

J. D. - A. Z. K.

17. 07. 2020. u 17:59 >> 00:30

NEOBJAŠNjIVO glasan zvuk noćima unazad budi građane Karaburme, većeg dela Zvezdare i Grocke.

ЧУДАН ЗВУК БУДИ БЕОГРАЂАНЕ: У глуво доба ноћи заглушујућа бука одзвања градом

Foto: P. Milošević

NEOBJAŠNjIVO glasan zvuk noćima unazad budi građane Karaburme, većeg dela Zvezdare i Grocke. Čudan zvuk odjekuje gradom u gluvo doba noći, a oni koji su to čuli ističu da može da se poredi jedino sa zvukom gonga. Iako se u pojedinim delovima grada oglasi malo posle ponoći, neki građani ga čuju i u ranim jutarnjim satima. Nadleži iz "Beokom servisa" i Komunalne milicije ističu da prijava ovim povodom nije bilo.

Nikola D., koji stanuje na Zvezdari, rekao je za "Novosti" da se izuzetno čudan zvuk prelomio Zvezdarom početkom sedmice oko 3.00 posle ponoći.

- Brat i ja smo sedeli u dvorištu, nešto glasno se čulo i najsličnije je zvuku gonga. Nekoliko puta se čulo to "lupanje" a nakon toga nastala je apsolutna tišina - ispričao nam je Nikola D. - Prvi put smo čuli u utorak, nakon toga nismo jer smo spavali, ali jedna prijateljica mi je javila da se isti zvuk začuo i na Karaburmi pre neko veče.

Prema rečima J. D. iz Kaluđerice, čudan, neobjašnjiv zvuk probudio ju je iz sna. Odjeknulo je nekoliko puta, a onda muk - priča naša sagovornica.

Građani dodaju i da neobjašnjivi zvuk koji se čuje noću traje svega nekoliko minuta, kao i da nakon toga nastaje tišina. Darko Glavaš iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima, rekao je da nema informacija o "čudnom" zvuku koji već danima zabrinjava žitelje Zvezdare, Karaburme, Mirijeva i Vračara.

- Nemam informacije niti sam čuo da je nešto bilo prijavljeno. Stanujem u jednom od delova grada gde se navodno čuje gong, ali nisam čuo ništa čudno niti mi je to neko spomenuo - rekao nam je Glavaš.

Isti odgovor dobili smo u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije, koji ističu da prijava nije bilo ovim povodom. Iako su zaglušujući buku do sada mnogi čuli, niko nije prijavio problem nadležnima kako bi se ustanovilo ko je proizvodi i šta je glavni razlog za brigu građana.

DRUŠTVENE MREŽE

ZANIMLjIVO je i da su zaglušujuću buku u gluvo doba noći, prvo čuli a kasnije i na društvenim mrežama međusobno komentarisali oni Beograđani čija naselja se nalaze u blizini reka, odnosno stanovnici Karaburme i Vinče. Međutim, problem za sada niko nije prijavio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju