IMENA BUDUĆIH PREDSEDNIKA LOKALNIH SAMOUPRAVA DO KRAJA AVGUSTA: Opštinskim čelnicima u prestonici fotelja na jesen

J. DINČIĆ

10. 07. 2020. u 13:41

NAJKASNIJE do kraja avgusta trebalo bi da budu poznata imena budućih predsednika opština koji će biti na čelu prestoničkih lokalnih samouprava u naredne četiri godine.

ИМЕНА БУДУЋИХ ПРЕДСЕДНИКА ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА ДО КРАЈА АВГУСТА: Општинским челницима у престоници фотеља на јесен

Foto: A. Klisurić

Odbornički mandati budućih opštinara potvrđeni su u svim prestoničkim opštinama i zvaničo objavljeni u listu "Službeni glasnik". Međutim, pojedine opštine su bile ažurne pa su već odredile i datume konstitutivnih sednica.

Za sada je poznato da će u Grockoj novi predsednik kao i njegov zamenik biti izglasani 11. avgusta. Aktuelni predsednik Skupštine opštine Stefan Dilberović sednicu na kojoj će biti zvanično potvrđeni i mandati odbornicima, izglasan i novi opštinski sastav počeće u 11.00.

Nedelju dana kasnije, 18. avgusta, u skupštinsku salu ući će i odbornici sa Starog grada. Oni će, kao i kolege iz Grocke, izglasati prestanak funkcije aktuelnog predsednika, potvrditi nove odborničke mandate i glasati za novog čelnika centralne gradske opštine.

SIGURNI SAMO POJEDINI

SUDEĆI prema prvim pozicijama na izbornim listama, predatim pred izbore, svoje pozicije zadržaće svega nekoliko predsednika. To su Stevan Šuša iz Surčina, Slobodan Bata Adamović iz Barajeva, kao i aktuelna predsednica Irena Vujović sa Savskog venca koji su predvodili liste na svojim opštinama.

Samo dan kasnije, odnosno 19. avgusta, i Mladenovčani će izabrati novog predsednika. Ostale beogradske opštine tačan datum još nisu odredile, ali je sigurno da će on biti najkasnije do 21. avgusta.

- Tačan datum još nije određen, ali očekujemo da to bude u prvoj polovini avgusta - rekao je za "Novosti" Stevan Šuša, aktuelni predsednik opštine Surčin. - Za sada smo samo objavili odluku o odborničkim mandatima.

Prema zvaničnim rezultatima izbora koje je potvrdila izborna komisija, potvrđeno je da Srpska napredna stranka ima apsolutnu većinu u 16 lokalnih samouprava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba