Podela povlastica porodicima sa troje i više dece: Za karticu "tri plus" stiglo 3.557 zahteva

M.S.

18. 06. 2020. u 06:35

PODELA kartica "tri plus", uz koje će roditelji sa troje i više dece ostvariti brojne povlastice za kupovinu i plaćanje računa, a koji su se dosad prijavili, počinje danas, potvrdili su za "Novosti" u Projektu "Tri plus".

Подела повластица породицима са троје и више деце: За картицу три плус стигло 3.557 захтева

Foto: Novosti arhiva

Ukupno je podneto 3.577 zahteva, od kojih najviše sa teritorije Mladenovca i Obrenovca. Grad će izmenama gradske odluke na sednici Skupštini grada, omogućiti subvencionisanje plaćanja računa za komunalne usluge putem "Infostana".

Kako za "Novosti" navodi Vladica Gavrilović, predsednik Pokreta "Tri plus", dosad se u Beogradu projektu priključilo 115 privrednika, koji su ponudili sugrađanima popuste u rasponu od pet do 50 odsto.

- Uključio se veliki broj privrednika, a očekujemo da se priključe i ostala javna preduzeća - kaže Gavrilović. - Na predlog Pokreta, zamenik gradonačelnika Goran Vesić obećao je da će se kroz skupštinsku odluku omogućiti subencionisanje računa za "Infostan". Na primer, u Kraljevu je usvojeno da tamo gde koriste daljinsko grejanje, porodice dobijaju jednokratnu godišnju novčanu pomoć, kao što bi u drugom slučaju ostvarile popuste.

Vlasnici kartice "tri plus" već imaju obezbeđene popuste za prestoničke škole sporta, stranih jezika, školarina na pojedinim privatnim fakultetima, stomatološkim ordinacijama, poliklinikama. Pogodnosti su dale SRC "Tašmajadan" i "Olimp" i "Milan Gale Muškatirović", u rasponu od 20 do 25 odsto popusta na cenu ulaznica za bazene. Tako će ulaznice za zoološki vrt za odrasle umesto 500 biti 300 dinara, dok će za decu umesto 300 koštati 200 dinara, a karte za "Beogradsku tvrđavu" biće umanjene 50 odsto.


PODIZANjE I DO KRAJA GODINE

SVI sugrađani koji su se do danas prijavili za kartice "tri plus" dobili su obaveštenje da mogu da ih podignu. Ipak, ukoliko ne stignu da to učine danas, moći će u bilo kom trenutku do kraja godine, kao i što će i tokom godine moći da podnesu zahtev za izdavanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri