KOD OFTALMOLOGA BEZ ČEKANJA: "Kućica zdravlja" u Novom Beogradu, preventivni pregledi do 10. aprila

B.B.

04. 04. 2024. u 13:18

"KUĆICA zdravlja" otvorila je vrata Novobeograđanima.

КОД ОФТАЛМОЛОГА БЕЗ ЧЕКАЊА: Кућица здравља у Новом Београду, превентивни прегледи до 10. априла

Foto: opštian Novi Beograd

U pokretnoj ambulanti, na platou ispred zgrade opštine, svakog dana do 10. aprila, od 8 do 15 časova, građani mogu obaviti preventivne preglede bez zakazivanja. U slučaju da je odziv za neki od dana predviđenih za pregled veliki, odnosno ukoliko se budu formirali redovi, građani će dobiti termin za pregled tog dana.

Građanima će biti dostupni pregledi u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, oftalmologa, ultrazvučni pregledi, pregledi za žene, penzionere, stomatološki, kao i pregledi za decu.

Pregledi će biti organizovani po danima i to:

PETAK, 5. april - Prevencija dijabetesa, obuhvatiće merenje telesne mase i određivanje BMI, krvnog pritiska, šećera u krvi, EKG pregled, pravilnu upotrebu pen-ova, savetovanje o ishrani za prevenciju šećerne bolesti, ultrazvučne preglede krvnih sudova vrata i UZ pregled štitne žlezde.

SUBOTA, 6. april - Dan je za penzionere, kada naši najstariji sugrađani mogu da dobiju savete o pravilnom uzimanju terapije, merenje telesne mase i određivanje BMI, merenje krvnog pritiska i šećera u krvi, savete o pravilnoj upotrebi pen-ova, praćenje laboratorijskih analiza posle 65 godina života, savete o pravilnoj ishrani i zdravim stilovima života, kao i UZ abdomena.

NEDELjA, 7. april - Porodični dan, posvećen je prevenciji zdravlja dece i omladine, a obuhvata pregled fizijatra, stomatologa i pedijatra.

PONEDELjAK, 8. april - Dan za prevenciju očnih bolesti, kada će građanima biti dostupan besplatan pregled oftalmologa, utvrđivanje dioptrije za naočare kao i pregled očnog dna.

UTORAK, 9. april - Dan za žene, koje će moći da obave ultrazvučni pregled dojki, stručno savetovanje kako same da pregledaju dojke, savetovanje o važnosti redovnog ginekološkog pregleda (prevencija karcinoma grlića materice) kao i savetovanje o kontracepciji.

SREDA, 10. april - Posvećen je preveniciji zdravlja kod penzionera i omogućiće najstarijim sugrađanima ultrazvučni pregled abdomena, merenje telesne mase i određivanje BMI, merenje krvnog pritiska, šećera u krvi, zatim savete o pravilnoj upotrebi pen-ova, praćenje laboratorijskih analiza posle 65 godina života, savete za pravilnu ishranu i zdrave stilove života, kao i uputstvo o pravilnom uzimanju terapije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)