DOJAVE NA ADRESU MUP: Škole u Novom Beogradu i ove nedelje "na udaru" hakera

B.B.

07. 12. 2023. u 11:19

SERIJA lažnih dojava o postavljenim bombama u novobeogradskim sonovnim školama nastavljena je i ove nedelje. Zahvaljujući već uhodanom sistemu, deca nisu uopšte ili su nešto malo gubila od nastave.

ДОЈАВЕ НА АДРЕСУ МУП: Школе у Новом Београду и ове недеље на удару хакера

Foto: J. S.

Prema rečima Darka Egelja, predsednika Aktiva direktora osnovnih škola u Novom Beogradu, poslednjih desetak dana svakodnevno stižu prijave da su postavljene bombe.

- Za razliku od ranije, dojave nisu poslate na adresu škole, već MUP - objašnjava Egelj. - Policija nas odmah obaveštava i ekipa izlazi na teren. Za proveru su obučeni i školski policajci, pa ako nema ničeg sumnjivog ili neuobičajnog, specijalizovane KD ekipe i ne izlaze na teren. Pregled zgrade traje kraće od jednog školskog časa, tako da se deca brzo vraćaju u učionice.

Sa početkom nove školske godine,ponovo su se aktivirali hakeri, pa su dojave o postavljenim eksplozivnim napravama posatle sve češće. Tokom oktobra "na udaru" je posebno bila OŠ "20. oktobar" na Novom Beogradu, koja je tokom dana dobijala i po dva preteća mejla. Pored redovnih dežurstava policije, u ovoj školi je pojačano prisustvo MUP. Da li pretnje imaju veze sa kontrolnim i pismenim zadacima koji su učestali kako se približava polugodište ili se radi o nečijim neslanim šalama, pokazaće istraga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)