RADIJATORI TOPLI OD UJUTRU, DO UVEČE: U Beogradu zbog zahlađenja daljinsko grejanje radi od 6.00 do 22 sata

A. Z. K.

09. 11. 2023. u 21:49

RADIJATORI u prestoničkim stanovima narednih dana biće topli od 06.00 do 22.00!

РАДИЈАТОРИ ТОПЛИ ОД УЈУТРУ, ДО УВЕЧЕ: У Београду због захлађења даљинско грејање ради од 6.00 до 22 сата

Cev je pukla još 27. oktobra u tehničkoj etaži / Foto Ž. Knežević

Kako su najavili u JKP "Beogradske elektrane" oni će i dalje pratiti promene vremena, ali zbog najavljenih temperatura građani mogu očekivati da grejna tela u njihovim domovima budu topla.

Grejna sezona u Beogradu počela je 15. oktobra, ali su u prethodonom periodu na isporuku toplotne energije uticali povoljni vremenski uslovi. Juče su u ovom prestoničkom preduzeću rekli da su "Elektrane" počele sa neometanim isporukom toplotne energije.

- Prema Gradskoj odluci o snabdevanju toplotnom energijom, svih 15 velikih toplana u Beogradu i 18 kotlarnica neometano pružaju uslugu - rekao je za "Tanjug" direktor JKP "Beogradske elektrane" Vanja Vukić. - Isporuka toplotne energije u toku grejnog dana može da bude prekinuta u slučajevima povoljne temperature spoljašnjeg vazduha. Prekid isporuke se obavlja kada su spoljne temperature više od 15 stepeni i kada one traju duže od dva sata. Ponovna isporuka započinje kada je temperatura spoljašnjeg vazduha 12 stepeni Celzijusa ili niža.

Ima dovoljno energenata

DIREKTOR JKP "Beogradske elektrane" poručio je Beograđanima da nemaju razloga za brigu jer je ovo preduzeće obezbedilo dovoljno energenata.

- Preko 96 odsto koristimo gas za proizvodnju toplotne energije, naravno imamo i ostale energente - komprimovani gas i ugalj na nekoliko elektrana. Po Zakonu o energetici mi smo u obavezi da obezbedimo i rezervni vid energenata, i to smo učinili - rekao je Vukić.

Kako je juče rekao Vukić, oni su imali manji broj poremećaja koji su uočeni uglavnom na kućnim grejnim instalacijama.

U ovom preduzeću i narednih dana pratiće se temperature vazduha iz sata u sat, kako bi zaposleni mogli na vreme da reaguju i pruže toplotnu energiju u slučaju da temperatura padne ispod propisane ili obrnuto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)