ŠKOLA CAKUM-PAKUM: Posle dve godine radova spremna OŠ "Mitraljeta" u Batajnici

B.Borisavljević

02. 08. 2023. u 10:56

SVETLE i prostrane učionice, zidovi obojeni veselim bojama, amfiteatar na otvorenom, opremljeni kabineti, uređeno dvorište, novi sportski tereni, dočekaće đake OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici kada se od 1. septembra, posle dve godine "podstanarskog staža" vrate u svoje učionice.

ШКОЛА ЦАКУМ-ПАКУМ: После две године радова спремна ОШ Митраљета у Батајници

Foto: Opština Zemun

Prema rečima Gavrila Kovačevića, predsednika opštine Zemun, završeni su građevinski radovi, uređenje kompletne fasade i na starom delu zgrade, što je predviđeno dopunom projekta, a na zahtev roditelja, ugrađena celokupna stolarija.

- U toku je opremanje učionica i kabineta nameštajem i didaktičkim materijalom, što bi trebalo da bude završeno tokom sledeće nedelje - kaže Kovačević. - Dogradnjom sprata škola je dobila duplo veću kvadraturu koja sada iznosi 5.200 kvadrata. Učenici će imati nove kabinete za informatiku, matematiku, biologiju, strane jezike i druge predmete, kao i opštu i zubarsku ambulantu, kancelarijski prostor. Takođe, urađeni su i toaleti prilagođeni za učenike sa posebnim potrebama.

PREVOZ

OPŠTINA Zemun je tokom trajanja radova finansirala i obezbedila prevoz za učenike starijih razreda ove škole, koji su privremeno pohađali nastavu u OŠ "Ilija Birčanin" u Zemun Polju, kako bi roditelji bili rasterećeni, a deca bezbedna u saobraćaju.

Kovačević ističe da će, u skladu sa merama energetske efikasnosti, škola biti priključena na gasni sistem grejanja. Izradu projektno-tehničke dokumentacije finansirala je opština. Takođe, iz budžeta je izdvojen novac za radove na uređenju dvorišta škole, staza, sportskih terena, ograde i pratećih travnatih i zelenih površina.

Radovi je trebalo da počnu još u 2020. godini, no roditelji tada nisu bili saglasni da deca pohađaju druge škole. Kada je došlo do kompromisa, istekla je građevinska dozvola, tako da je gradilište otvoreno tek u julu 2021. godine. Do privremenog zastoja došlo je i sa porastom cena građevinskog materijala, koji je uzrokovan sveukupnom ekonomskom krizom, kada se prvobitni izvođač radova povukao iz posla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)