DESET PUTA VIŠE ŽITELJA: U delu opštine Voždovac planirana izgradnja čak 500.000 kvadrata za stanovanje

A. Z. K.

19. 06. 2023. u 14:48

DEO grada između ulica Braće Jerković, Kružnog puta, Darvinove i Bulevara Peka Dapčevića, umesto sadašnja 1273 žitelja, imaće čak 13.000!

ДЕСЕТ ПУТА ВИШЕ ЖИТЕЉА: У делу општине Вождовац планирана изградња чак 500.000 квадрата за становање

Foto: Printscreen

Plan detaljne regulacije već je bio na ranom javnom uvidu i po njemu je predviđeno da se u ovom delu opštine Voždovac izgradi skoro 500.000 kvadrata.

Ukoliko plan bude usvojen, broj stanovnika ovog dela Voždovca povećaće se 10 puta. Reč je o prostoru koji obuhvata oko 20 hektara, na kojem se trenutno nalazi i nehigijensko naselje, zapušteni privredni objekti...

- Planirana je izgradnja kvadrata za stanovanje, a novi kompleksi bili bi organizovani kao naselja - navodi se u dokumentaciji. - Osim toga, u sklopu kompleksa bilo bi izgrađeno i 50.000 kvadrata namenjenih za komercijalne sadržaje, nove saobraćajnice i zelene površine. Što se tiče postojećeg stanja, na ovom prostoru ima oko 35.000 kvadrata stambenih objekata.

Uz Ulicu braće Jerković trenutno ima stambenih objekata, na uglu Bulevara Peka Dapčevića i Darvinove smešteno je nehigijensko naselje. Kako se navodi u dokumentaciji, veliki deo ovog prostora je uglavnom neuređen i devastiran.

Nove ulice i parking

U projektu se navodi da je planirano da u sklopu kompleksa bude izgrađen otvoren parking. Osim ulica koje okružuju ovaj prostor, planirana je i izgradnja novih saobraćajnica u sklopu naselja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije