VREME PODELILO BEOGRAD: Negde sunce, negde gusta magla

Novosti online

09. 06. 2023. u 09:31

BEOGRAD je noćas bio na udaru snažnog grmljavinskog sistema sa obilnim pljuskovima i jakim električnim pražnjenjem, a lokalno je bilo i grada.

ВРЕМЕ ПОДЕЛИЛО БЕОГРАД: Негде сунце, негде густа магла

Foto: Pixabay

Najkritičnija situacija bila je oko ponoći i na području Čukarice i Banovog brda. U nastavku noći padavine su prestale i došlo je do smirivanja vremena.

Ovog jutra u Beogradu je osvanulo suvo, ali se vreme razlikuje u zavisnosti od dela grada, navodi meteorolog Đorđe Đurić.

I dok su viši delovi Beograda poput Zvezdare jutros bili sunčani, veoma gusta magla nadvila se iznad Novog Beograda i Zemuna, pri čemu je vidljivost lokalno bila smanjena i na manje od 200 metara.

Zbog aktuelnog vremena, širom Beograda jutros su se mogli videti ljudi obučeni u skladu sa letom, dok su oni iz maglovitoh dela grada uglavnom bili u jaknama ili dugim rukavima.

Ovog jutra temperatura u Beogradu je 18°C, ali je relativna vlažnost vazduha veoma visoka.

U delovima grada zbog magle koja smanjuje vidljivost preporučuje se oprez.

Za Beograd su i za danas najavljene padavine, naročito u drugom delu dana i pred kraj dana, pa će i saobraćajnice biti mokre i klizave, ponegde i uz veće zadržavanje vode, a u slučaju vrlo obilnih pljuskova očekuje se i duže zadržavanje vode, zbog nemogućnosti da odvodni i kanalizacioni sistemi prihvate ogromnu količinu atmosferske vode u veoma kratkom vremenskom intervalu.

Dakle, u saobraćaju je neophodan dodatni oprez i da se vožnja prilagodi uslovima u saobraćaju, ali i vremenskim uslovima.

Inače, zbog noćašnjeg nevremena, na saobraćajnicama u mnogim delovima grada zbog obilne kiše pojavili su se nanosi šljunka i šuta, koji mogu predstavljati opasnost u saobraćaju, naročito pri većim brzinama i pri naglom kočenju.

Prema trenutnim prognozama, nestabilno vreme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom očekuje se i narednih dana, pri čemu će padavine biti gotovo svakodnevna pojava, a biće i dalje uslova za grmljavinske oluje.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!