BEOGRAĐANI, POMOZITE: Humanitarni bazar na Zvezdari, osnovci skupljaju pomoć za lečenje Mateje i Pavla

N.B.

30. 05. 2023. u 20:07

UČENICI i zaposleni u Osnovnoj školi "Veljko Dugošević" u beogradskom naselju Zvezdara organizuju u subotu, 3. juna od 10 do 13 sati, humanitarni bazar na kojem će se prikupljati pomoć za lečenje dvojice đaka, Mateje Vukoja i Pavla Tasića.

БЕОГРАЂАНИ, ПОМОЗИТЕ: Хуманитарни базар на Звездари, основци скупљају помоћ за лечење Матеје и Павла

Privatna arhiva

U okviru bazara, pod nazivom "Srce se nema da se ima, srce se ima da se da svima",  biće likovna izložba, na prodajnim štandovima osnovci će prodavati svoje ručne radove, a biće organizovani i muzički program, kao i "Bazar kafić". Sav prihod koji bude prikupljen na Bazaru biće lično predat roditeljima dvojice dečaka. 

 

Mateja Vukoje je učenik drugog razreda i on bolije od ESES sindroma, zbog čega često odlazi na lečenje u Istanbul. Pavle Tasić je rođen u 29. nedelji trudnoće, kao beba od svega 1.200 grama. Pri porođaju je došlo do komplikacija, mališan je dobio sepsu i krvarenje na mozgu, usled čega je i došlo do spastične kvadriplegične cerebralne paralize.

Njihovi drugari, učiteljice, nastavnici i ostali zaposleni, pozivaju sve ljude velikog srca, kao i firme, organizacije i državne institucije da se priključe akciji i pomognu Mateji i Pavlu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)