BRESKVE I DO 500 DINARA: Pijaca na "Zelenjaku" juče je imala veliku ponudu voća i povrća

T.N.

27. 05. 2023. u 07:10

RADNI dan i kiša nisu sprečili sugrađane da juče posete zelene pijace i pazare sveže namernice, a prava adresa za to bila je juče pijaca "Zeleni venac".

БРЕСКВЕ И ДО 500 ДИНАРА: Пијаца на Зелењаку јуче је имала велику понуду воћа и поврћа

Privatna arhiva

Na tezgama je ponuda bila raznovrsna, a najviše su se kupovale tek stigle breskve čija cena se kreće u proseku od 250 do 500 dinara.

Kako kažu nakupci, Beograđani sada sve više kupuju voće koje je trenutno aktuelno, pa su se tako na tezgama mogle naći i kajsije. Korpica od pola kilograma iznosi oko 250 dinara. Iako im još uvek nije vreme, polako na pijace pristižu i lubenice, a cena im se kreće od 150 do 200 dinara po kilogramu. Posebnu pažnju privukla je tezga u samom centru ove pijace na kojoj su se našle i slatke dinje. Kilogram ovog voća iznosi 160 dinara.

Crvenog voća ima u izobilju na "Zelenjaku", a Beograđani u svoje kese dodaju i trešnje i jagode. Trenutno, kako objašnjavaju nakupci, traženije su trešnje, čija cena se kreće i do 500 dinara po kilogramu. - Većina kupuje pola kilograma trešanja i isto toliko jagoda, mada više se traže trešnje, jer su ih se ljudi uželeli - ističe Rada. Svaka tezga na "Zelenom vencu" imala je juče sveže jagode, a za kilogram ove slatke poslastice potrebno je izdvojiti u proseku od 250 do 400 dinara.

Sveža, mlada boranija prodavala se juče na pijaci, a kako kažu nakupci stigla je iz okoline Beograda. Kilogram ovog povrća iznosi 500 dinara, a nakupci kažu da dosta prodaje i bez obzira na cenu. Tražili su se i mladi krompirići, a cena im se kreće u proseku od 200 do 350 dinara.

Kupovali su Beograđani juče i svež crveni paradajz, a na pijaci je bilo različitih sorti, jabučar, volovsko srce, pink i mnoge druge. Za kilogram ovog svežeg povrća potrebno je izdvojiti u proseku od 200 do 350 dinara, dok je za kilogram "čeri" parajz potrebno 300 dinara.

Veza zelene salate i maldog luka u proseku iznosi od 50 do 80 dinara, dok su se rotkvice prodavale i za 70 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna