KOMPLEKS NA DESET HEKTARA: Studenti Univerziteta u Beogradu dobijaju moderni sportski centar

B.Borisavljević

17. 03. 2023. u 22:22

STUDENTI Univerziteta u Beogradu dobiće moderni Centar za sport i rekreaciju na Bežanijskoj kosi. Javna prezentacija urbanističkog projekta trajaće od 23. do 31. marta u zgradi gradske uprave, a zaintersovani će moći da vide kako će izgledati buduće zdanje, kao i da daju svoje primedbe, predloge i sugestije. Investitor je Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije, a vrednost investicije je oko 40 miliona evra.

КОМПЛЕКС НА ДЕСЕТ ХЕКТАРА: Студенти Универзитета у Београду добијају модерни спортски центар

Foto: Promo

Prema rečima prof. dr Ratka Ristića, prorektora za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu, kompleks će se nalaziti pored nacionalnog Centra za odbojku i prostiraće se na oko deset hektara.

- Sportski sadržaji su, prvenstveno, namenjeni studentima svih fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu - kaže prorektor Ristić. - U kompleksu će se nalaziti tereni za tenis, fudbal, odbojku i ostale sportove. Međutim, planirano je da se koriste i u komercijalne svrhe, pa će biti moguće iznajmljivanje prostora, održavanje seminara.

Parcele su smeštene u okviru bloka, koji je oivičen Bulevarom Arsenija Čarnojevića, ulicama Tošin bunar, Partizanske avijacije i Blagoja Marjanovića.

Zbog racionalizacije investicije, većina postojećih sportskih terena biće zadržana i prenamenjena. Travnato igralište je "rezervisano" za takmičenja u fudbalu, ragbi i američki fudbal. Postojeća betonska tribina će biti rekonstruisana, pa će se i povećati kapacitet na 3.000 do 5.000 sedećih mesta.

BROJKE

Na fakultetima Univerziteta u Beogradu studira oko 100.000 studenata. Na osnovne studije, prošle godine je upisano 13.202 brucoša, od kojih je 8.740 budžetskih i 4.462 samofinansirajuća. Najveće interesovanje je bilo za FON i Elektrotehnički fakultet.

Projektom je predviđena izgradnja tri sportske dvorane, glavne i dve sporedne. U sklopu njih će biti i administrativni deo sa konferencijskim centrom sa teretanom, salom za kulturno-umetnička društva, stoni tenis, skvoš...

Izgradnjom objekta će se stvoriti uslovi za nastavu fizičkog vaspitanja na univerzitetu i bavljenje sportom. To će doprineti umanjenju troškova zakupa termina kod trećih lica. Takođe, steći će se uslovi za održavanje studentskih takmičenja, primarno Univerzijade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina