NIŠTA BEZ ŽENA: Evo gde se organizuje akcija dobrovoljnog dananja krvi

Novosti online

06. 03. 2023. u 10:08

Trinaestu godinu zaredom, Institut za transfuziju krvi Srbije organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u sredu 8. marta

НИШТА БЕЗ ЖЕНА: Ево где се организује акција добровољног данања крви

Crveni krst u Požarevcu

U sredu će biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u Institutu za transfuziju Pod sloganom "Ništa bez žena", trinaestu godinu zaredom, Institut za transfuziju krvi Srbije organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Kako se navodi u saopštenju obeležavajući međunarodni praznik, Dan žena, na ovaj način zahvaljuju svim ženama davaocima krvi i podsećaju one koje do sada nisu davale krv da postanu davaoci. U prethodnoj godini 19,6 odsto od ukupne prikupljene krvi donirale su žene.

U Institut za transfuziju krvi Srbije, 8. marta, od 11.00 do 13.00 časova pozvane su čelnice značajnih institucija iz sveta kulture, medicine, politike i sporta, predstavnice različitih profesija u prepoznatljivim uniformama, kako bi iskazale solidarnost i podržale građane koji nesebično daju krv.

Institut će tog dana raditi od 7.00 do 19.00 časova. Plemenite dame koje toga dana budu dale krv biće obradovane cvećem, knjigama, pozorišnim kartama, slatkim posluženjem, kozmetičkim proizvodima i raznim iznenađenjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri