PODRŠKA PORODICAMA NA STAROM GRADU: Ovo su besplatni programi za mame, tate i bebe

Z. M.

10. 02. 2023. u 08:33

U cilju poboljšanja pronatalitetne politike i zdravlja trudnica i beba, Gradska opština Stari grad aktivno sprovodi mnogobrojne programe i predavanja kao što su školica roditeljstva, vežbe za trudnice i porodilje, plivanje za bebe, psihosocijalno savetovalište.

ПОДРШКА ПОРОДИЦАМА НА СТАРОМ ГРАДУ: Ово су бесплатни програми за маме, тате и бебе

GO Stari grad

Svake godine sve novorođene bebe sa Starog grada dobijaju poklon čestitku u iznosu od 15.000 dinara i po besplatno auto-sedište koje mogu koristiti do treće godine.

O besplatnim programima za mame, tate i bebe, svi zainteresovani građani opštine mogu dobiti informacije u Uslužnom centru u Makedonskoj 42 ili na broj 0800/07-77-75.

U sklopu tog programa, ova lokalna samouprava je u saradnji sa nekoliko udruženja, organizovala prvi okrugli sto na temu "Značaj lokalne zajednice u podršci porodicama u prenatalnom i postnatalnom periodu", na kojem je predstavljen idejni projekat opštine Stari grad za osnaživanje porodica u njihovom najosetljivijem periodu.

Na diskusiji o psihoemotivnoj podršci roditeljima i ranom prepoznavanju mentalnih oboljenja, koji su karakteristični za period trudnoće i nakon rođenja deteta, prisustvovali su dr Mirjana Mićović, pedijatar u DZ "Stari grad", docent dr Marija Milić, savetnica u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju, Snežana Pantić Aksenitijević, predstavnica Ministarstva zdravlja, kao i Nevena Dodić, zamenica predsednika Skupštine GO Stari grad. Putem vido linka, na okruglom stolu učestvovala je i Milanka Barović Ubović, edukatorka bazalne stimulacije iz Švajcarske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)