OD NOVE GODINE I NOVA FIRMA: Na sednici skupštine i statut JKP "Naplata prevozne usluge Beograd"

Š. M.

21. 10. 2022. u 09:44

NOVOOSNOVANO preduzeće "Naplata prevozne usluge Beograd" moglo bi da počne da radi u prvim danima 2023. godine, ukoliko to nije uslovljeno raskidom ugovora sa firmom "Kentkart". Ovo se naslućuje iz dokumenta namenjenog odbornicima koji bi Statut preduzeća trebalo da usvoje na sednici Gradske skupštine u utorak.

ОД НОВЕ ГОДИНЕ И НОВА ФИРМА: На седници скупштине и статут ЈКП Наплата превозне услуге Београд

Vozila će najpre biti "umivena", Foto Tanjug

JKP "Naplata prevozne usluge Beograd" ima obavezu da usaglasi svoje opšte akte, organizaciju i poslovanje sa zakonom i odredbama osnivanja do 31. decembra ove godine, navodi se u dokumentu pripremljenom za odbornike.

Preduzećem će ubuduće upravljati Nadzorni odbor i sam direktor, a njegovo sedište biće u Ulici 27. marta 43-45. Kako se ističe, firma se osniva radi efikasnije organizacije prodaje karata i naplate usluge prevoza, kao i kontrole voznih isprava u javnom linijskom prevozu.

Ipak, još se ne zna koliko će ljudi u njemu biti zaposleno.

Grad, ali i turska firma "Kentkart", koja više od decenije kontroliše naplatu karata u javnom prevozu, prema ovom pitanju odnose se kao prema strogo čuvanoj tajni.

SARADNjA POD DRUGIM IMENOM

POSLE deset godina saradnje sa firmom "Apeks", Grad je prošle godine potpisao ugovor na 13 godina sa istim preduzećem, ali pod drugim imenom, "Kentkart". Tada je najavljena i modernizacija softvera u autobusima, ali i pokretanje "beogradske kartice". Kako je bilo navedeno u odluci o dodeli ugovora, njegova vrednost je oko 10,5 milijardi dinara sa PDV.

Raskidanje ugovora, koji je produžen 2021. na sledećih 13 godina, gradonačelnik Aleksandar Šapić najavio je na sednici Skupštine grada u septembru. I tom prilikom naglasio je da će Grad imati rok od godinu dana za raskid sa "Kentkartom", koji će do tada nastaviti da naplaćuje karte.

Da li će se zadržati ugrađena oprema i softveri, kao i kolike su obaveze Grada prema dosadašnjim partnerima i dalje ostaju nepoznanica. Prvi čovek prestonice ranije je naglasio da će biti penala, kao i da su oni "kap u moru" onoga što se daje ukoliko uspe da se podigne kvalitet usluge i naplate. 

BONUS VIDEO:

PATROLA "NOVOSTI": Naši reporteri u smeni sa pripadnicima helikopterske jedinice MUP Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)