POSTAVILI RASVETU DA ZAUSTAVE LOPOVE: Prekipelo stanarima Bloka 70A na Novom Beogradu

A. Z. K.

01. 08. 2022. u 10:30

U NOVOBEOGRADSKOM bloku 70a stanari već nekoliko godina imaju muku sa javnim osvetljenjem. Najveći problemi nastaju kada drveće olista pa prekrije ulične svetiljke.

ПОСТАВИЛИ РАСВЕТУ ДА ЗАУСТАВЕ ЛОПОВЕ: Прекипело станарима Блока 70А на Новом Београду

Sporni reflektori, Foto Printskrin RTS

Tada se obližnji parking pretvara u raj za lopove, a pojedini su zbog toga ostajali bez delova automobila ili benzina. Iako su žitelji ovog dela grada dopise slali na mnogobrojne adrese nadležnih, niko se još nije postarao da im reši problem.

Prema rečima stanara ovog bloka, nadležni su lopticu odgovornosti prebacivali jedni na druge. Zato su oni bili primorani da sami postave reflektore kako bi osvetlili prostor na kom ostavljaju svoja vozila.

- Reflektore smo stavili pre tri meseca, ali su ih radnici JKP "Javno osvetljenje" uklonili jer su nelegalno postavljeni. Verujemo da će se lopovi vratiti - priča jedan od stanara.

- Poslednjih par godina imamo problem sa učestalim krađama. Bilo je komšija kojima su lopovi poskidali gume sa automobila, nekima su pokradene stvari iz automobila, a dešava se i da isprazne rezervoar. Mi smo se na ovaj korak odlučili kako bismo obezbedili prostor i to je imalo efekta.

Foto Printskrin RTS

Foto Printskrin RTS

Prema rečima stanara, radnici JKP "Javno osvetljenje" zamenili su sijalice na banderama koje nisu radile, ali krošnje su ih prekrile pa je ovaj prostor ponovo bio u mraku. Zato su oni reflektore postavili malo niže kako bi osvetlili parking.

- U mrklom mraku lopovima je zgodno da dođu ovde i uzmu šta im treba. Dobili smo informaciju da bi trebalo da se obratimo Sekretarijatu za energetiku i da bi oni mogli možda da reše ovaj problem - pričaju stanari.

STRAH KADA NEMA SVETLA

OSIM što mrak pogoduje lopovima, a stvara brige vlasnicima automobila, mnogi se plaše i za sopstvenu bezbednost kada na ulicama nema rasvete. Početkom marta "Beokom" servis Beograđani su zatrpali prijavama koje su se odnosile na mračne gradske saobraćajnice.

Tada su se zabrinuti građani javili iz nekoliko ulica na Savskom vencu i iz Novog Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna