DO TRAMVAJA PREKO RUPA: Katastrofalno stanje stajališta kod autobuske stanice i Savskog mosta

S. V.

10. 05. 2022. u 07:52

SUGRAĐANI koji čekaju tramvaje na stanici "Ekonomski fakultet" u pravcu Novog Beograda, kod BAS, moraju dobro da paze gde će da stanu.

ДО ТРАМВАЈА ПРЕКО РУПА: Катастрофално стање стајалишта код аутобуске станице и Савског моста

Neophodna obnova, Foto Privatna arhiva

Iako su tu nova nadstrešnica, klupa i tabla sa informacijama o lokaciji i dolascima šinskih vozila koja saobraćaju na linijama 7 i 9, beton na stanici je bez gornjeg sloja, potpuno razrovan, sav u rupama.

Problem je i za one koji treba da izađu ili "iskoče" iz tramvaja, te staju pravo na tu razbijenu podlogu. Još gore prođu oni, koji ovde dolaze sa koferima, ne samo da mogu da oštete svoj prtljag, već i kroz đonove cipela osećaju neravnine.

- Ovo je zaista strašno - komentarišu ljudi koje smo zatekli ovde, čudeći se nezavidnom stanju tramvajskog stajališta.

- Kako ne bismo stajali u rupama i oštetili obuću, moramo da se naslonimo na zid stajališta. Kad dođe tramvaj, onda na vrhovima prstiju prelazimo taj razrovani deo da uđemo u prevoz. Nezgodno je kad treba da izađemo iz tramvaja koji imaju nekoliko stepenika i onda stanemo na ovaj "užas".

Nije ovo nastalo preko noći, jadaju se Beograđani koji ovuda redovno prolaze. Podloga na stanici "skida" se već godinama, prvo su bile manje rupe koje je bilo moguće izbeći, a sada je ceo potez takav.

- Verujemo da su tome doprineli i brojni autobusi, kamioni te ostala teretna vozila koja ovuda prolaze i okreću, ili voze preko mosta. Ovo je centar grada, plašimo se da će neko ozbiljno da se povredi ili da ga, ne daj bože, zakači tramvaj.

KIŠA

A KADA padne kiša, ovo tramvajsko stajalište kod Glavne autobuske stanice prepuno je vode. Oni koji ne mogu da stanu uz samu ivicu natkrivene stanice, pre biraju da stoje na kiši, nego da gaze po barama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri