POMOĆ OSOBAMA S INVALIDITETOM: U Hajd Parku počela izgradnja igrališta za građane sa posebnim potrebama

A. V. V.

05. 03. 2022. u 08:51

OSOBE sa invaliditetom uskoro će dobiti svoje igralište. Radovi na izgradnji kutka za građane sa posebnim potrebama počele su ove nedelje u Hajd parku na Savskom vencu.

ПОМОЋ ОСОБАМА С ИНВАЛИДИТЕТОМ: У Хајд Парку почела изградња игралишта за грађане са посебним потребама

Majstori su počeli posao, Foto GO Savski venac

Poslovi se izvode u okviru projekta "Igrajmo se zajedno" koji zajedno realizuju Gradska opština Savski venac i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, iz čijih sredstava se finansira ovaj projekat.

Kako su istakli u centralnoj prestoničkoj opštini, igralište se gradi u delu Hajd parka gde će radnici u narednom periodu postaviti sprave prilagođene osobama sa invaliditetom, i to ljuljaške, stolove za decu sa šah tablom, koš sa usmerivačem lopte, tablu za učenje znakova za gluvoneme, kao i kombinovanu spravu za vežbanje mišića ruku.

Zamenik predsednika opštine Savski venac Uroš Tripković je posle obilaska radova poručio da će Savski venac jedini imati ovakav prostor koji će biti opremljen svim rekvizitima koji su potrebni za igru, druženje i rekreaciju.

- Na ovom projektu zajedno smo radili sa predstavnicima udruženja "Društvene delatnosti osoba sa invaliditetom" kako bi na najbolji način odgovorili na njihove potrebe i ispunili dogovore koje smo postigli - rekao je Tripković.

Izgadnja igrališta sprovodi se pod kontrolom JKP "Zelenilo-Beograd", koje daje saglasnost za postavljanje opreme i zaduženo je da održava površinu Hajd parka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati