GRADIĆE 80 KILOMETARA NOVE MREŽE: Uskoro tender za gradnju cevovoda na levoj obali Dunava, u Borči i Krnjači

S. V.

19. 02. 2022. u 07:52

U NAREDNIH nedelju dana biće raspisan tender za izgradnju 80 kilometara kanalizacije na levoj obali Dunava, odnosno u Borči i Krnjači.

ГРАДИЋЕ 80  КИЛОМЕТАРА  НОВЕ МРЕЖЕ: Ускоро тендер за градњу цевовода на левој обали Дунава, у Борчи и Крњачи

Foto K. Mihajlović

Ovo je juče najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić i istakao da će se na ovaj način rešiti problem koji postoji otkad i ova naselja.

Vesić je podsetio da su ranije objavljene javne nabavke za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda, kao i tender za FIDIC inženjera koji će pratiti čitav ovaj posao.

- Građani leve obale Dunava, više od 80.000 ljudi, konačno će dobiti kanalizaciju - kaže zamenik gradonačelnika.

- U okviru tendera, Grad i GO Palilula obezbedili su da se o trošku Evropske investicione banke uradi revizioni šaht za svaku kuću, tako da to građane neće koštati ništa. Oni će platiti samo priključak i to na 60 rata, a za te šahtove koje će dobiti besplatno, svaka kuća uštedeće između 800 i 1.000 evra, koliko to inače košta.

Kanalizacija će sprečiti česte poplave u Krnjači, Foto P. Milošević

Prema njegovim rečima, kanalizacija u ovom delu Palilule koštaće između 55 i 60 miliona evra. Od toga, 35 miliona je iz kredita EIB, 16 miliona biće donacija EU, a ostatak iz gradske kase.

- U pojedinim delovima na levoj obali Dunava već počinjemo da radimo, reč je o radovima koji se finansiraju iz gradskog budžeta i za koje smo već raspisali tendere i izabrali izvođače. Tako da nećemo da čekamo da se završi tender za deo koji plaća EIB da bismo počeli radove - zaključuje Vesić.

BAZEN KOD BSK

VESIĆ je najavio da se u narednih mesec dana očekuje raspisivanje tendera za izgradnju pet bazena, od kojih će jedan biti u Borči i to pored stadiona FK BSK, gde se nalazi veliki prazan prostor od 11 hektara. U prvoj fazi gradiće se zatvoreni i otvoreni bazen, a kasnije i čitav sportski centar s halom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)