NEMA PLIVANJA ZA ČASNI KRST: Zbog teške epidemiološke situacije organizatori odustali od svečanosti

Tanjug

18. 01. 2022. u 10:49

ZBOG teške epidemiološke situacije u Srbiji, organizatori Plivanja za Časni krst, koje je trebalo da se održi danas, na Krstovdan, odustali su od realizacije te manifestacije, saopšteno je iz Odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

НЕМА ПЛИВАЊА ЗА ЧАСНИ КРСТ: Због тешке епидемиолошке ситуације организатори одустали од свечаности

D. Ristić

Po odluci patrijarha srpskog Porfirija, Odbor za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke zbog teške epidemiološke situacije otkazao je učešće u organizaciji manifestacije Plivanje za Časni Krst, koja je trebalo da se održi 18. januara, na Krstovdan, na bazenu SC Tašmajdan, a na kojoj je trebalo da učestvuju đaci beogradskih osnovnih škola, navodi se u saopštenju.

Sportski savez Beograda i Gradski sekretarijat za sport i omladinu, koji su nameravali da budu suorganizatori ove manifestacije, takođe su odustali od njene realizacije.

Iz Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, međutim, napominju da su do njih došle informacije da izvesne nevladine organizacije, koje nemaju strukturnu vezu sa Srpskom pravoslavnom crkvom, nameravaju da, uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji, ipak organizuju ovu manifestaciju.

- Naglašavamo da za to nemaju blagoslov Crkve, a da roditelji decu šalju na sopstvenu odgovornost - ističe se u saopštenju.

BONUS VIDEO: 

TAKO SE TO RADI NA MINUS 20: Vladimir Putin na bogojavljenskom kupanju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!