POČINJE IZGRADNJA LINIJSKOG PARKA NA DORĆOLU: Evo šta će sve sadržati i kako će izgledati (FOTO)

Novosti online

18. 01. 2022. u 10:04

POČINJE izgradnja Linijskog parka na najatraktivnijoj lokaciji u starom delu Beograda, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da će izgradnja prve dve celine tog parka početi sledeće nedelje.

ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА ЛИНИЈСКОГ ПАРКА НА ДОРЋОЛУ: Ево шта ће све садржати и како ће изгледати (ФОТО)

Foto: Beoinfo

Naveo je da će biti potrebno tri godine da se Linijski park završi jer, kako je rekao, postoji jedan broj nelegalnih i legalnih objekata koji će morati da budu uklonjeni, kao i stare železničke šine.

- Kada završimo Linijski park, imaćemo jedinstven park u svetu uz obalu reka dužine 4,6 kilometara - rekao je Vesić gostujući na televiziji Hepi, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Foto: Beoinfo

Dodao je da je ponosan na ovaj projekat zato što je to, kako kaže, najvažniji projekat uređenja javnih prostora.

Vesić je rekao da će uređenje prve dve celine izvesti javno komunalno preduzeće "Zelenilo Beograd", navodeći da je to prostor od Beton hale, preko Kule Nebojša do SC "25. maj – Milan Gale Muškatirović" i da taj deo počinje da se gradi početkom naredne nedelje.

Foto: Beoinfo

- Za ostalih osam celina Linijskog parka Sekretarijat za investicije objaviće javnu nabavku za projektovanje i izvođenje radova. Očekujem da u letnjim mesecima krenemo sa radovima u ostalih osam celina - rekao je Vesić.

Foto: Beoinfo

Podsetio je da su Linijski park projektovale mlade domaće arhitekte, zbog čega je, kaže, posebno ponosan.

- Naše arhitekte su uradile sjajan posao projektujući metro stanice u Beogradu - rekao je Vesić i dodao da je Linijski park zamišljen tako da nema trajne sadržaje, već izmenjive u odnosu na doba i vreme kada se događaji i kulturne aktivnosti obavljaju.

Kako je naveo, tu će biti i sportskih aktivnosti, privremenih komercijalnih sadržaja, amfiteatara i više od sto drugih sadržaja.

- Obezbedili smo takođe prostor za parkiranje, a posebno je interesantno to što ćemo saditi terapeutske vrste biljaka, što je veoma moderno u svetu - dodao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Precizirao je da se uređenjem Linijskog parka dobija 4,6 kilometara zelenih površina.

- Ako tome dodamo da smo doneli odluku da Adu Huju proglasimo javnom zelenom površinom, jasno je da ulažemo u zelene površine našeg grada - dodao je Vesić.

BONUS VIDEO:

KARLEUŠA I VESIĆ IZNENADILI BEOGRAĐANE: Prošetali se Skadarlijom, pa ušli u stari autobus

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZMEĐU MEMŠE I SAKALE, IZMEĐU KLASIKE I MODERNOG: Dobro poznati lanac koji garantuje ugodan odmor i dobru uslugu