LEPE VESTI NA POČETKU GODINE: 300.000 dinara od Grada za bebu rođenu u prvim trenucima 2022. godine (FOTO)

Š.Marović

01. 01. 2022. u 11:40

U GINEKOLOŠKOM akušerskom centru u Višegradskoj ulici, samo nekoliko trenutaka posle ponoći, u prestonici je rođena prva beba u 2022. godini, koju je jutros posetio i gradonačelnik Zoran Radojičić i majku novorođenčeta darivao sa 300.000 dinara.

ЛЕПЕ ВЕСТИ НА ПОЧЕТКУ ГОДИНЕ: 300.000 динара од Града за бебу рођену у првим тренуцима 2022. године (ФОТО)

Foto: Beoinfo

Nova godina počela je lepim vestima, a devojčica je po rođenju teška 3.590 grama i duga 52 centimetra.

Prvi čovek prestonice tom prilikom svim sugrađanima čestitao je Novu godinu i prestojeće praznike.

- U bolnici u Višegradskoj, samo sekund posle ponoći, rodila se devojčica, prva beba u 2022. godini - istakao je Radojičić.

Foto: Beoinfo

- Ona je teška 3.590 grama i duga 52 centimetra. Majci novorođene bebe Moniki Barać, njenoj porodici i naravno bebi čestitam Novu godinu, želim im dug i srećan život. Koristim ovu priliku da zahvalim lekarima, dežurnoj ekipi u Viđegradskoj na čelu sa prof. Spremović-Rađenović, koja je imala mnogo posla u Novogodišnjoj noći. Takođe, u GAK "Narodni front" skoro u isto vreme, majka Svetlana Rakinjac Todosijević rodila je dečaka teškog 3.760 grama i dugog 53 centimetra, pa tako nismo mogli poželeti lepši početak 2022. godine. Prve bebe rođene na njenom početku od Grada Beograda će kao poklon dobiti 300.000 dinara.

Gradonačelnik prestonice jutros je napomenuo da grad sve više pažnje poklanja deci i porodiljama, kao i da je budžet za tu svrhu na svom maksimumu.

– Budžet Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu biće 28 milijardi dinara, dok je onaj Sekretarijata za socijalnu zaštitu 6,6 milijardi dinara, što pokazuje da će se i ove godine voditi briga o deci i porodiljama - kaže Radojičić.

- Tako je grad za brigu o najmlađima ove godine obezbedio više sredstava nego prošle. Takođe ćemo nastaviti i sa renoviranjem škola, izgradnjom vrtića, ali i nove dečje klinike u Tiršovoj ulici. Svim sugrađanima želim puno zdravlja, jer nas pandemija korona virusa muči već dve godine. Zato nam je svima potrebno puno stabilnosti i balansa u životu. To je jako važno za svakog pojedinca i svaku porodicu, odnosno celo društvo. 

BONUS VIDEO: 

EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNjI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)