ZA OBRAZOVANJE 25 MILIJARDI DINARA: Nastavljaju se investiocona ulaganja u beogradske škole

B.B.

21. 12. 2021. u 19:06

ZA obrazovanje i dečiju zaštitu iz gradske kase će, u sledećoj godini, biti izdvojeno 25 milijardi dinara kao i ove. Tako će se nastaviti trend ulaganja u jedan od najvažnijioh sektora za svaki grad - obrazovanje, najavio je Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu.

ЗА ОБРАЗОВАЊЕ 25 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА: Настављају се инвестиоцона улагања у београдске школе

Foto "Tanjug"

Prema rečima Gaka, najznačajnija investicija će biti rekonstrukcija Devete gimnazije.  Osim toga, započete su sanacije i rekonstrukcije još deset škola, približne vrednosti od 600 miliona dinara.

Takođe, spremni su projekti i za kompletne rekonstrukcije još pet škola - OŠ "Sveti Sava", OŠ "Vladislav Ribnikar", Trgovačka šlola "Stari grad", Sportske i Gimnazije u Mladenovcu.

- Dve godine zaredom budžet za obrazovanje premašuje 200 miliona evra i to su istorijski iznosi za Grad Beograd, s obzirom na to da je 2012. godine budžet za ovaj izuzetno važan sektor iznosio tek oko 87 miliona evra - rekao je Gak obraćajući se odbornicima. - Ovo su godine kada je Grad Beograd pokazao kako se zaista brine o deci i tim tempom nameravamo da nastavimo dok ne obnovimo sve škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju