PLAC U RADNIČKOJ 27 MILIONA €: "Beograd na vodi" kupio zemljište na javnoj licitaciji u Gradskoj direkciji

G. N.

18. 12. 2021. u 08:51

FIRMA "Beograd na vodi" novi je vlasnik zemljišta u Radničkoj ulici, na kome su donedavno bili silosi za gorivo "Jugopetrola".

ПЛАЦ У РАДНИЧКОЈ 27 МИЛИОНА €: Београд на води купио земљиште на јавној лицитацији у Градској дирекцији

Novi objekti biće na prostoru gde su nekad bili bunkeri "Jugopetrola", u blizini Hipodroma, Foto A. Stanković

Ova kompanija bila je juče jedini ponuđač na javnom nadmetanju. Plac pod njihovim okriljem plaćen je po početnoj ceni od 3,178 milijardi dinara.

Pomenuto zemljište ima 55.169 kvadratnih metara i nalazi se u neposrednoj blizini sportsko-rekreativnog centra "Ada Ciganlija", Hipodroma i kulturno-istorijske i turističke celine Topčider. Lokacija se prema planskom dokumentu nalazi u površinama komercijalne zone i gradskih centara.

- Velika nam je čast što smo dobili priliku da nastavimo da gradimo i da oplemenjujemo život Beograđana, ali i svih posetilaca srpske prestonice - kaže za "Novosti" Mohamed Alabar, predsednik kompanije Eagle Hills, koja je većinski partner u kompaniji "Beograd na vodi".

Foto Novosti

Na lokaciji su dozvoljeni sadržaji iz oblasti kulture, sportski objekti i kompleksi.

Postojeći objekti od posebnog interesa za javnu službu za zaštitu spomenika kulture su kula osmatračnica, kuća za stanovanje i dimnjak nekadašnje toplane. Ovi objekti se zadržavaju u postojećem gabaritu i volumenu, bez mogućnosti promene izgleda, dogradnje i nadgradnje, a dozvoljava se njihova restauracija, sanacija i revitalizacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)