REŠENJE ZA BLOK 37 IZVESNO: Investitor objekta u Milutina Milankovića predložio zamenu parcela

Š. M.

17. 12. 2021. u 08:45

PITANjE spornog placa u Bloku 37 konačno će, posle skoro pola godine dobiti svoj epilog, pošto je dogovor vlasnika parcele i Grada Beograda izvestan.

РЕШЕЊЕ ЗА БЛОК 37 ИЗВЕСНО: Инвеститор објекта у Милутина Миланковића предложио замену парцела

Radovi su bili zaustavljeni posle protesta stanara, Foto P. Milošević

- Pre nedelju dana dobio sam predlog od investitora koji želi da ustupi Gradu tu lokaciju, a da on dobije drugu - rekao je juče zamenik gradonačelnika Goran Vesić. - Kada završimo proceduru, postaćemo vlasnici te parcele, odnosno ona će preći u javnu svojinu.

Žitelji Bloka 37 tražili su da Grad pomogne i na mestu osmospratnice uradi garažu, kao i park.

- Kada se sve sa sadašnjim vlasnikom reši, lično ću otići da se dogovorim sa građanima o budućem parku i garaži - rekao je Vesić.

Nezadovoljstvo žitelja Bloka 37 počelo je tokom leta kad i gradnja na placu. Ovde je, naime, trebalo da se izgradi osmospratnica koja bi svojim gabaritom zaklonila svetlost velikom broju stanova. Investitor je, međutim, plac kupio legalno i isplatio Gradu traženu sumu do poslednje pare. Posle apela i protesta stanara, gradska uprava na čelu sa Goranom Vesićem, zamenikom gradonačelnika, je ipak počela da pregovara sa investitorom da se preseli na neku drugu lokaciju. Ti razgovori su sada očigledno na samom kraju.

BONUS VIDEO: SNEG U BEOGRADU - Formiran beli pokrivač u glavnom gradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)