PUTEVI U MLADENOVCU OČIŠĆENI I PROHODNI: Kvarovi se saniraju, svi dobijaju struju večeras oko 21 sat

Novosti onlajn

12. 12. 2021. u 21:10

SVI državni putevi u Mladenovcu su prohodni i bez snega na kolovozu. Zimska služba preduzeća "Štrabag" očistila je tokom dana na teritoriji opštine Mladenovac puteve u dužini od 75 km. Tokom dana bile su angažovane tri ekipe ovog preduzeća.

ПУТЕВИ У МЛАДЕНОВЦУ ОЧИШЋЕНИ И ПРОХОДНИ: Кварови се санирају, сви добијају струју вечерас око 21 сат

Foto: Facebook/Opština Mladenovac

Ekipe JKP “Beograd Put” čistile su ulice sa dva kamiona i jednim multikar vozilom. Tokom čišćenja saobraćajnica potrošeno je četiri tone soli.

Kako bi putevi bili brže očišćeni i prohodni, opština Mldenovac angažovala je i ekipe JKP “Mladenovac” koje su izašle na teren sa jednim kamionom sa plugom i posipačem i dve građevinske mašine. Komunalno preduzeće je tokom dana radilo i na održavanju pešačkih staza i stepeništa sa mašinama "bobcat" i ekipama koje su ručno čistile sneg.

JKP "Mladenovac" bilo je angažovano na čišćenju ulica drugog i trećeg prioriteta u sledećim mesnim zajednicama: Selters, Pružatovac, Kovačevac, Jagnjilo, Rabrovac, Granice, Vlaška, Amerić.

Tokom noći ekipe JKP “Mladenovac” očistiće ulice u mesnim zajednicama Velika Ivanča i Markovac kao i Karađorđevu ulicu. Štrabag i Beograd put dežuraće tokom noći sa po tri ekipe. Ekipe Beograd put očistiće tokom noći ulicu Jovisku u Koraćici, Šarplaninsku i Dunavsku u MZ “Drapšin” i zaseok Metaljka u Velikoj Ivanči.

Usled pada dva debla oštećen je dalekovod zbog čega je tokom dana došlo do nestanka električne energije u većini mesnih zajednica. Kvarovi su sanirani i trenutno svi građani imaju struju osim meštana Amerića i Male Vrbice gde je sanacija kvara na trafostanici u toku i očekuje se da ova sela dobiju struju večeras oko 21 sat.

OTVOREN TELEFONSKI SERVIS ZIMSKE SLUŽBE ZA KOMUNIKACIJU SA GRAĐANIMA

Kako bi svi putevi i pešačke komunikacije na teritoriji Gradske opštine Mladenovac bile prohodne, opština je otvorila telefonski servis putem kojeg građani mogu da prijave probleme nastale usled snežnih padavina. Broj telefona 0117455-679 otvoren je 24 sata dnevno za komunikaciju sa građanima.

Opština Mladenovac je obezbedila dovoljne količine industrijske soli za posipanje trotoara i prilaza zgradama koja će sutra biti deljena stambenim jedinicima, a predstavnici skupština stanara, upravnici stambenih zajednica i vlasnici kuća so mogu da preuzmu i u JKP “Mladenovac”.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori