VAŽNO POVEZIVANJE REGIONA: Radojičić prisustvuje samitu mreže B40 balkanskih gradova u istambulu

Милица Шкорић
Milica Škorić

29. 11. 2021. u 18:19

GRADONAČELNIK Zoran Radojičić ovih dana prisustvuje Samitu Mreže B40 balkanskih gradova u Istanbulu, čiji je cilj povezivanje i razvijanje saradnje gradova u budućnosti.

ВАЖНО ПОВЕЗИВАЊЕ РЕГИОНА: Радојичић присуствује самиту мреже Б40 балканских градова у истамбулу

Tanjug

Na događaju učestvuju delegacije 24 grada iz 11 država regiona.

Radojičić je istakao da su ovi skupovi potrebni i korisni, teda donose nove teme, ali i konkretizaciju realizacije projekata sa zajedničkimfokusomna unapređenju dalje saradnje.

- Trenutno smo svedoci funkcionisanja gradova i država u izuzetno izazovnom periodu pandemije, globalizacije s jedne strane, polarizacije na nivou međunarodnih odnosa s druge strane, a istovremeno i ubrzanog razvoja savremenih tehnologija - kaže gradonačelnik. - Imajući ovo u vidu, nama ostaje obaveza da u ovako teškim i izazovnim okolnostima uložimo još veći napor kako bismo pronašli najbolji put za sprovođenje lokalne politike od koje zavisi kvalitet života građana. Zbog toga smatram da je inicijativa ovakve saradnje kakvu danas vidimo na Samitu veoma dobra. Beograd je novonastale okolnosti iskoristio za unapređenje e-Uprave, a sve u cilju olakšavanja pristupa informacijama, podacima i dokumentima koje građanima obezbeđuje administracija.

On je na kraju govora istkaao da je prestonica Srbije lider u regionu kada je reč o privlačenju novih investicija i razvoju velikih infrastrukturnih projekata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna