DUPLIRAN BROJ MESTA: U toku je rekonstrukcija parkirališta ispred aerodroma "Nikola Tesla"

G. N.

24. 11. 2021. u 07:52

POSLE rekonstrukcije prilaznica i parkinga ispred Aerodroma "Nikola Tesla", broj mesta za ostavljanje automobila biće dupliran.

ДУПЛИРАН БРОЈ МЕСТА: У току је реконструкција паркиралишта испред аеродрома Никола Тесла

Prostor za ostavljanje vozila u Surčinu, Foto JKP Parking servis

Do tada, sugrađani se mole da tokom radova koriste podzemnu garažu sa 514 mesta, ili parkiralište od 200 mesta, koje se nalazi u pravcu Ledina.

Prema rečima menadžera razvojnih projekata Aerodroma "Nikola Tesla" Petra Novakovića, posle obavljenog posla biće dupliran broj parking-mesta, biće obezbeđena i mesta sa punjačima za električna vozila, dok će pažnja biti posvećena i kapacitetima mesta za putnike sa smanjenom pokretljivošću.

- Radovi obuhvataju kompletnu rekonstrukciju, dogradnju i modernizaciju pristupnih puteva i parkirališta ispred aerodroma - kaže Novaković.

- To znači da ćemo pristupne puteve i pristupni plato ispred terminala dodatno proširiti, uvesti nove sisteme, modernizovaćemo sisteme osvetljenja, svuda će biti LED rasveta.

Izvođenje radova planira se u fazama. Prema Novakovićevim rečima, novi izgled aerodroma očekuje se krajem naredne godine. Trenutno se izvodi desetak projekata za unapređenje rada beogradske vazdušne luke.

TAKSI - FIKSNO

UVEDENA su dva privremena stajališta za gradski prevoz, jedno kod dolaznog i jedno kod odlaznog terminala. Takođe je postavljen i kiosk sa informacijama na dolaznom terminalu, na kome će se prodavati vaučeri za taksi sa fiksnim cenama prevoza do određenih delova grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri