RAŠA CAR - POZNAJE SVAKO DETE: Policajca Radišu Savića, miljenika osnovaca iz Mladenovca, pohvalio i MUP

S. B. M.

29. 10. 2021. u 07:52

ŠKOLSKI policajac Radiša Savić miljenik je đaka koji pohađaju OŠ "Kosta Đukić" u Mladenovcu. Osim što je zadužen za bezbednost, prema svakom mališanu ponaša se očinski, pa ga zato poštuju i roditelji dece koja idu u ovu školu.

РАША ЦАР - ПОЗНАЈЕ СВАКО ДЕТЕ: Полицајца Радишу Савића, миљеника основаца из Младеновца, похвалио и МУП

Radiša Savić

Ministarstvo unutrašnjih poslova je na svom fejsbuk-profilu podelilo tekst jednog oca, uz poruku: "Ponosni smo na našeg Rašu!"

"U OŠ "Kosta Đukić" kao školski policajac radi jedan Raša. Čoveku ni ime ne znam, ali već dugo hoću nešto da napišem o njemu", počinje priču ovaj roditelj, a mi je prenosimo u celosti:

"Naime, Raša nije običan policajac. On je našoj deci drugar. Sve ih poznaje. Sa svima njima proćaska. Zimus je apsolutno svako dete koje je krenulo da izađe iz škole nezakopčano ili bez kape očinski oblačio, zakopčavao. Apsolutno svako. Sedim u autu i čekam svoje dete, a na vratima mala kolona i Raša koji ih proverava da li su se lepo obukli, da ne nazebu. Svakom se detetu svakog dana nasmejao na vratima, i svakom je rekao da se njemu obrate ako imaju bilo kakav problem. Naši klinci Rašu obožavaju. Gomila je ovakvih sitnih gestova koje on čini za decu. Danas se vozim sa svojim klincem, (drugi je razred) i pitam ga šta ima još da mi priča o Raši. Kaže: 'Tata, Raši kad je bio rođendan, došao je kod nas u boravak, doneo čokoladu i zamolio učiteljicu da nam podeli svima po komad. Mi smo mu pevali pesmicu i baš je bilo lepo.' Ja sam se, ne prvi put, oduševio Rašom i rešio da je krajnje vreme da napišem ovo što odavno hoću. Da nam ovakvi divni ljudi ne promaknu, da se njihove sjajne osobine ne uzmu zdravo za gotovo. Raša je car!"

VOLI GA I KOLEKTIV ŠKOLE

ZAPOSLENI u školi "Kosta Đukić" kažu da je Raša divan i da boljeg školskog policajca nikada nisu imali. Navode da se sa svima iz kolektiva sprijateljio i da je kod njih u školi duže od godinu dana. Kad ga nema, i drugde ga rasporede, svima nedostaje i pitaju se što ga nema.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)