ODLAŽU OTPAD I POSLE ČIŠĆENJA: Žitelji Žarkova ljuti zbog deponije ispod nadvožnjaka u Trgovačkoj

A. V. V.

25. 10. 2021. u 08:51

DEPONIJA podno nadvožnjaka u Trgovačkoj ulici u Žarkovu ne prestaje da zadaje muke stanovnicima ovog dela Čukarice! Iako je nadležna ekipa iz ove opštine nebrojano puta uklanjala ogromnu količinu nagomilanog smeća oko potoka Paripovac gde je nehigijensko naselje, ona se iznova vraća, na opšte negodovanje stanara iz okolnih zgrada u Ulici Drage Spasić, ali i šire. Opština Čukarica najavljuje novo sređivanje ovog poteza u narednom periodu.

ОДЛАЖУ ОТПАД И ПОСЛЕ ЧИШЋЕЊА: Житељи Жаркова љути због депоније испод надвожњака у Трговачкој

Arhiva

- Komunalna inspekcija opštine Čukarica redovno izlazi na teren u Ulici Drage Spasić po prijavi građana ili po službenoj dužnosti - kažu za "Novosti" u GO Čukarica. - Sa ove lokacije Opština je u okviru sredstava koje je izdvojila za uklanjanje divljih deponija u prethodnom periodu čistila deponiju na istom mestu, ali je ona ponovo stvarana.

Prema rečima nadležnih iz GO Čukarica, tokom ove godine uklonjene su deponije na drugim lokacijama i to u Sremčici, Velikoj Moštanici i Železniku, a u planu je da se očisti i gomila smeća u pomenutoj Ulici Drage Spasić.

- Deponija u Ulici Drage Spasić je takođe prioritet i biće uklonjena u najskorijem roku po obezbeđivanju sredstava za ove potrebe - najavljuju u Opštini Čukarica. - Što se tiče romskih porodica koje žive na ovom potezu i baveći se sakupljanjem sekundarnih sirovina koje odlažu ovde i stvaraju deponiju Opština nema nadležnosti za njihovo raseljavanje, već je to pitanje u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

UREDILI PARIPOVAC

- U PRETHODNOM periodu na inicijativu Opštine Čukarica sprovedeno je čišćenje proticajnog profila potoka Paripovac. U saradnji sa JVP "Beograd vode" izvođeni su radovi na čišćenju vodotoka i smeća u delu Paripovačkog potoka - navode u ovoj opštini.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)